Ξενοδοχείο... πολλών αστέρων

Το ρωσικό σχέδιο για διαστημικό τουρισμό προβλέπεται να ξεκινήσει το 2016
Πιο πολύ θα κοστίζει το εισιτήριο για να πας παρά το κόστος διαμονής στο πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο που αναμένεται να εγκαινιαστεί - σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας - το 2016.
Το ξενοδοχείο θα είναι ρωσικής κατασκευής και θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε απόσταση περίπου 350 χιλιομέτρων. Ακόμη κι αν οι ανέσεις που θα προσφέρει είναι περισσότερες από εκείνες του «άβολου» Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, το κόστος ωστόσο για να πάει κανείς εκεί αλλά και για να μείνει είναι δυσβάσταχτο.
Η μετάβαση λοιπόν θα γίνεται με έναν πύραυλο τύπου Σογιούζ και το ταξίδι θα είναι από μόνο το μία περιπέτεια καθώς θα διαρκεί δύο μέρες! Οι πρώτοι επιβάτες που θα επιχειρήσουν το ονειρικό ταξίδι, αμέσως μόλις ο πύραυλος απογειωθεί θα έχουν γίνει… φτωχότεροι κατά 570.000 ευρώ ο καθένας!
Αντιθέτως, η διαμονή στο ξενοδοχείο θα είναι πολύ φθηνότερη και θα κοστίζει περίπου 114.000 ευρώ για πέντε μέρες. Το ξενοδοχείο, η αλλιώς Εμπορικός Διαστημικός Σταθμός όπως θα ονομάζεται, θα διαθέτει τέσσερις καμπίνες με μεγάλα παράθυρα που θα έχουν θέα στη Γη.
Θα μπορούν να φιλοξενηθούν μέχρι επτά επισκέπτες, οι οποίοι μάλιστα θα συνοδεύονται από εξειδικευμένο πλήρωμα, δηλαδή αστροναύτες. Λεπτομέρεια καθοριστικής σημασίας όμως είναι ότι οι τουρίστες θα παίρνουν μαζί και το φαγητό τους, το οποίο θα παρασκευάζεται και θα ψύχεται στη Γη.
Τις μέρες που θα βρίσκονται στο ξενοδοχείο το φαγητό τους θα ζεσταίνεται σε φούρνο μικροκυμάτων. Ο σκοπός είναι να μην παρέχεται στους διαστημικούς επισκέπτες φαγητό αντίστοιχο με εκείνο που δεν απολαμβάνουν οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό αλλά κάτι πιο φιλικό στις αισθήσεις όπως μοσχαρίσιο κρέας με άγρια μανιτάρια και πουρέ από άσπρα φασόλια(!), πατατόσουπα και κομπόστα δαμάσκηνο.
Στη διάθεση των επισκεπτών θα υπάρχει παγωμένο τσάι, μεταλλικό νερό και φρουτοχυμοί αλλά καθόλου αλκοόλ. Μια και στο ξενοδοχείο δεν θα υπάρχει βαρύτητα, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν αν επιθυμούν τα κρεβάτια τους να είναι οριζόντια ή κάθετα.
Πηγή: Τα Νέα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις