Λευκός Οίκος: επίσημη ανακοίνωση για τους εξωγήινους


«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας» αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τους εξωγήινους

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ότι δεν έχει καμία απόδειξη πως εξωγήινοι έχουν έλθει σε επαφή με ανθρώπους, αλλά δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχουν όντα σε έναν πολύ απομακρυσμένο γαλαξία.

Αυτή η άκρως ασυνήθιστη ανακοίνωση από την πλευρά του Λευκού Οίκου δόθηκε στη δημοσιότητα από σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα στην ιστοσελίδα της αμερικανικής κυβέρνησης, ως απάντηση σε δύο αιτήσεις με υπογραφές μερικών χιλιάδων ανθρώπων που ζητούν την επίσημη θέση του Λευκού Οίκου στο θέμα αυτό.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν έχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη ζωής εκτός του πλανήτη μας, ούτε έχει στη διάθεσή της πληροφορίες για επαφές εξωγήινων με ανθρώπους», εξηγεί ο Φιλ Λάρσον.

«Δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για συμβάντα τα οποία έχουμε κρύψει από τους πολίτες», τονίζει ο σύμβουλος του Ομπάμα.

Ο Λάρσον, ο οποίος δεν απέκλεισε την ύπαρξη εξωγήινων όντων, παραδέχθηκε ότι και η NASA δεν αποκλείει κάτι τέτοιο.

«Πολλοί επιστήμονες, ανάμεσά τους και μαθηματικοί, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν πολλές πιθανότητες, ανάμεσα στα δισεκατομμύρια των αστεριών του Σύμπαντος, να υπάρχει ένας πλανήτης διαφορετικός από τον δικό μας στον οποίο να φιλοξενείται κάποιο είδος ζωής. Πολλοί από τους επιστήμονες αυτούς επισημαίνουν την ίδια στιγμή ότι οι πιθανότητες να έλθουμε σε επαφή με κάποιον από αυτούς τους πλανήτες είναι εξαιρετικά μικρές δεδομένων των αποστάσεων. Ολα αυτά είναι καθαρές εικασίες. Το μόνο τεκμηριωμένο στοιχείο είναι το ότι δεν υπάρχει κάποια χειροπιαστή απόδειξη στη Γη για την ύπαρξη εξωγήινων», τονίζει ο Λάρσον.

Η ανακοίνωση αυτή δημοσιεύεται ως απάντηση δύο αιτήσεων με 17.000 υπογραφές που ζητούν από την κυβέρνηση να αποκαλύψει στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων.

Στη μία από τις αιτήσεις τονίζεται ότι εκατοντάδες στρατιώτες και αξιωματούχοι κυβερνητικών υπηρεσιών διαβεβαιώνουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι και υπογραμμίζεται ότι πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Αμερικανοί είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση κάτι τούς κρύβει.

Πηγή: Το Βήμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις