Βρετανική εταιρεία θα προσφέρει σε ιδιώτες ταξίδια στο φεγγάρι

Μια βρετανική εταιρεία εισέρχεται δυναμικά στη βιομηχανία του διαστημικού τουρισμού προσφέροντας «εκδρομές» στη Σελήνη. Η Excalibur Almaz έχει αγοράσει σοβιετικό διαστημικό εξοπλισμό και όπως έκανε γνωστό τα ταξίδια θα ξεκινήσουν το 2015.
Σε πρώτη φάση πάντως τις σεληνιακές αποδράσεις θα μπορούν να απολαύσουν μόνο κροίσοι αφού για να κλείσει κάποιος θέση θα πρέπει να δώσει 124 εκατομμύρια ευρώ.

Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι;

Η Excalibur Almaz έχει έδρα το νησί Μαν που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγγλία και την Ιρλανδία και διέπεται από ένα ημιαυτόνομο διοικητικό καθεστώς. Η εταιρεία αγόρασε από τη Ρωσία εξοπλισμό και σχέδια που υπήρχαν στα σοβιετικά διαστημικά προγράμματα. Σε αυτά περιλαμβάνονται δύο διαστημικοί σταθμοί που είχαν σχεδιαστεί την εποχή του Ψυχρού Πολέμου για να λειτουργήσουν σε αποστολές κατασκοπείας.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας στους σταθμούς αυτούς θα τοποθετηθούν κινητήρες προώθησης ώστε να μετατρέπονται σε διαστημόπλοια. Οι τουρίστες θα εισέρχονται αρχικά σε «κάψουλες» RRV με τις οποίες θα ταξιδεύουν στους σταθμούς οι οποίοι θα βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Κάθε φορά θα μπορούν να ταξιδέψουν  τρία άτομα και αν και τόσο η κάψουλα όσο και ο σταθμός θα λειτουργούν με αυτόματους πιλότους οι διαστημικοί τουρίστες θα περνούν από εκπαίδευση ώστε να μπορούν να χειριστούν και οι ίδιοι τα σκάφη αν κριθεί απαραίτητο.

Ο σταθμός θα τίθεται σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη και οι επιβάτες θα απολαμβάνουν από σχετικά κοντινή απόσταση τον φυσικό μας δορυφόρο ολοκληρώνοντας μια πλήρη περιστροφή γύρω από αυτόν. Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη να κόψει τα πρώτα εισιτήρια για μια βόλτα στο φεγγάρι το 2015.

Πηγή: Βήμα

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις