Το πανόραμα του Αρη

H πανοραμική φωτογραφία από την επιφάνεια του Αρη
Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα εντυπωσιακή φωτογραφία από την επιφάνεια του Άρη. Πρόκειται για μια πανοραμική εικόνα που τράβηξε το Opportunity, το ρομπότ που βρίσκεται στον κόκκινο πλανήτη και τον εξερευνά τα τελευταία οκτώ χρόνια.

Ο κόκκινος παράδεισος

Η φωτογραφία απεικονίζει με λεπτομέρεια και σε προοπτική 360 μοιρών την περιοχή «Greeley Haven» («Το Καταφύγιο του Γκρίλι») που πήρε το όνομα της από τον πλανητικό γεωλόγο Ρόναλντ Γκρίλι που πέθανε πέρυσι και ήταν μέλος της αποστολής των ρομποτικών γεωλόγων στον Αρη. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι αυτή στην οποία βρήκε καταφύγιο κάτω από ένα πέτρωμα το Opportunity κατά τη διάρκεια του αρειανού χειμώνα.

«Η εικόνα αποκαλύπτει πολλά γεωλογικά δεδομένα τα οποία μπορούν να χρησιμεύσουν στις μελέτες για τη χημική σύσταση και τον ορυκτό πλούτο του Άρη. Μας προσφέρει επίσης μια καταπληκτική θέα ενός μεγάλου κρατήρα, του μεγαλύτερου που έχουν επισκεφτεί και εξερευνήσει τα ρομπότ που έχουμε στείλει στον Αρη» αναφέρει σε χθεσινή του δήλωση ο Τζιμ Μπελ, επικεφαλής της ομάδας που ελέγχει τις κάμερες και τα οπτικά συστήματα του Opportunity.

Πηγή: ΔΟΛ NASA


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις