Πρωτοποριακό θερινό σχολείο σε θέματα πληροφορικής στον Δημόκριτο

Ένα πρωτοποριακό για τα ελληνικά δεδομένα θερινό σχολείο, εξειδικευμένο σε θέματα πληροφορικής, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν 23 ξένοι και Έλληνες φοιτητές και ερευνητές από τις 4 έως τις 31 Ιουλίου, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος».
Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν διαλέξεις κορυφαίων επιστημόνων στους τομείς της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, των κοινωνικών μέσων και άλλων καινοτόμων τεχνολογιών πληροφορικής και θα συμμετέχουν ενεργά στις ερευνητικές δραστηριότητες του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου».
Το θερινό σχολείο, το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, διοργανώνεται από το Εργαστήριο Τεχνολογίας Γνώσεων και Λογισμικού του «Δημόκριτου», την εταιρία «Athens Technology Center» και το Εργαστήριο διαδραστικών ρομπότ και μέσων ενημέρωσης «Interactive Robots and Media Laboratory».
Μεταξύ άλλων, θα συμμετάσχει ο Ιωσήφ Σηφάκης, ιδρυτής του εργαστηρίου Verimag στη Γκρενόμπλ και ο πρώτος Έλληνας που τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο πληροφορικής Τούρινγκ.
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για το αναλυτικό πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα του Θερινού Σχολείου: http://irss.iit.demokritos.gr/

Πηγή:  ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις