European Schoolnet Academy: σεμινάρια με ελεύθερη πρόσβαση


Η European Schoolnet Academy είναι μία προσπάθεια του European Schoolnet, δηλαδή του Ευρωπαϊκού φορέα που διαχειρίζεται προγράμματα δια βίου μάθησης που σχετίζονται κυρίως με ζητήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Η Ακαδημία είναι μία διαδικτυακή πλατφόρμα που στόχο έχει να προωθήσει την καινοτομία στην εκπαίδευση και ειδικότερα στις τάξεις, μέσα από διαδικτυακά σεμινάρια επαγγελματικής ανάπτυξης για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα σεμινάρια που προσφέρει η Ακαδημία είναι χωρίς καμία χρέωση. Στην παρούσα φάση έχουν οργανωθεί δύο σεμινάρια για τις αρχές του 2014 και μπορεί ο καθένας από εμάς να εγγραφεί και να τα παρακολουθήσει.
Το πρώτο σεμινάριο με τίτλο Future Classroom Scenarios, αναφέρεται κυρίως στην καινοτομία στην εκπαίδευση και πώς θα μπορούσαν οι εκπαιδευτικού να την εισάγουν στα μαθήματα και τις δραστηριότητές τους (θα ξεκινήσει κάπου μεταξύ Φεβρουαρίου / Μαρτίου 2014 και θα έχει διάρκεια 6 εβδομάδων).

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο Innovative Practices for Engaging STEM Teaching. Σε αυτό το διαδικτυακό σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα διερευνήσουν καινοτόμες παιδαγωγικές πρακτικές, θα μάθουν πώς να αποκούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικούς πόρους σχετικούς με τις επιστήμες από όλη την Ευρώπη, θα ανακαλύψουν απομακρυσμένα και εικονικά εργαστήρια ως καινοτόμα εργαλεία διδασκαλίας στην τάξη των επιστημών και θα λάβουν μέρος σε εικονικές επισκέψεις σε ερευνητικά κέντρα. Τέλος το σεμινάριο θα απασχολήσει και το θέμα του φύλου στην ενασχόληση με τις επιστήμες καθώς και ζητήματα συμβουλευτικής (θα ξεκινήσει κάπου μεταξύ Φεβρουαρίου / Μαρτίου 2014 και θα έχει διάρκεια 8 εβδομάδων).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις