Εκδήλωση στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος σε συνεργασία με το CERN

Στο πλαίσιο του εορτασμού των εξηκοστών γενεθλίων του CERN, μία πρωτότυπη εκδήλωση επιστημονικού ενδιαφέροντος θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Οκτωβρίου στις 19:00 στο Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), με ομιλητή τον καθηγητή και επιστήμονα του CERN, Εμμανουήλ Τσεσμελή.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι δωρεάν, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται στην ΕΒΕ (Πανεπιστημίου 32, Αθήνα), από τις 17:30.
Ομιλία του καθηγητή Εμμανουήλ Τσεσμελή,Ανώτερος Φυσικός, αναπληρωτής Επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων της Μονάδας του CERN, για τη διδασκαλία της σύγχρονης φυσικής, τα κυριότερα σημεία γύρω από τη βασική επιστήμη που μελετούν οι επιστήμονες στο CERN, την καινοτομία στο χώρο της τεχνολογίας και την προχωρημένη επιστημονική και τεχνική εκπαίδευση και κατάρτιση που προσφέρει το CERN.
Προλογίζει ο Σταύρος Ζουμπουλάκης, Πρόεδρος Εφορευτικού Συμβουλίου ΕΒΕ.

Σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος.

Κεντρικό Αναγνωστήριο της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Είσοδος με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 17:30.

Η διάλεξη εντάσσεται στο αφιέρωμα διδασκαλίας της σύγχρονης φυσικής στα σχολεία με τίτλο «Το υποατομικό ταξίδι στη σχολική τάξη και στη βιβλιοθήκη» που διοργανώνεται με τη συνεργασία του CERN.

http://www.snfcc.org/visitors-center/events/2014/10/lecture-by-professor-emmanuel-tsesmelis,-senior-physicist,-director-general-unit,-cern/?lang=el

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις