Χιούμορ και διδασκαλία


Ο μαθηματικός Mathew Weathers, από το Πανεπιστήμιο Biola στην Καλιφόρνια, δεν ανήκει σίγουρα στην κατηγορία των καθηγητών που θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει βαρετούς.
Ο ενθουσιασμός με τον οποίο διδάσκει το μάθημά του είναι αξιοθαύμαστος. Η πρόσφατη Πρωταπριλιά, ευκαιρία για χαλάρωση των κανόνων διδασκαλίας, στάθηκε αφορμή για να χαρίσει στους φοιτητές του ένα υψηλού επιπέδου μάθημα για το χιούμορ και την εξάσκηση της φαντασίας.
Εκείνη την ημέρα μπήκε στην αίθουσα με σκοπό να παρουσιάσει το μάθημά του με τη χρήση ενός επεξηγηματικού βίντεο. Οι φοιτητές αντιλήφθηκαν, γρήγορα, ότι το βίντεο ήταν διαδραστικό και ότι συνδύαζε με τρόπο μοναδικό τη σύγκλιση της πραγματικότητας με μια ψηφιακή εκδοχή της.
Όλα ξεκίνησαν τη στιγμή που ο Mathew Weathers, δοκιμάζοντας το βίντεο στον υπολογιστή του και αναφερόμενος σε όσα διαδραματίζονταν στην εκπαιδευτική προβολή, με πρωταγωνιστή έναν ακόμη δάσκαλο, είπε με απολογητικό τόνο: «Λυπάμαι. Αυτό είναι πολύ ενοχλητικό». Προς έκπληξη όλων, το πρόσωπο στο βίντεο αντέδρασε, κι άρχισε να λογομαχεί, έντονα, με τον καθηγητή της αίθουσας, μέχρι που … πιάστηκαν στα χέρια. Η πιο αστεία διάσταση του χάπενινγκ ήταν η στιγμή που οι φοιτητές αντιλήφθηκαν ότι ο καθηγητής τους καυγάδιζε με την ψηφιακή εκδοχή του εαυτού του.

         

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Mathew Weathers οργανώνει μια διασκεδαστική παράδοση μαθήματος. Δείτε πώς γιόρτασε με τους φοιτητές του την περσινή Πρωταπριλιά.

                           


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις