Η πρώτη επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη πέρασε από τελωνείο

Ο Μπαζ Όλντριν, ένας από τους πρώτους δύο ανθρώπους που πάτησαν τη Σελήνη, ταξίδεψε γύρω στο ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα με την αποστολή Apollo 11. Σχεδόν μισό αιώνα μετά, ο αστροναύτης δημοσιεύει το έγγραφο της αποζημίωσης για τα οδοιπορικά του έξοδα: 33,31 δολάρια.
Το πιο περίεργο όμως είναι ότι πέρασε και τελωνείο.
Ο Όλντριν, σήμερα 85 ετών, ανάρτησε στο Twitter το λεπτομερές έγγραφο της NASA με το «πρόγραμμα δαπανών και τις αιτήσεις αποζημίωσης» για ένα εργασιακό ταξίδι του υπαλλήλου Έντουιν Ε. Όλντριν τον Ιούλιο του 1969.
Η φόρμα δείχνει ότι ο αστροναύτης μετακινήθηκε από το σπίτι του στο Χιούστον μέχρι τη Σελήνη και πίσω.
Σύμφωνα με το «ταξιδιωτικό βάουτσερ στη Σελήνη», όπως το περιγράφει ο Όλντριν, το ταξίδι από το Χιούστον μέχρι το Ακρωτήριο Κένεντι πραγματοποιήθηκε με «Κυβερνητικό Αεροσκάφος», ενώ για το επόμενο σκέλος της αποστολής μέχρι τη Σελήνη χρησιμοποιήθηκε «Κυβερνητικό Διαστημικό Σκάφος».

Στην τελική επιστροφή, ως επίσημος προορισμός αναγράφεται ο «Ειρηνικός Ωκεανός», εκεί όπου έπεσαν με αλεξίπτωτο ο Όλντριν και οι δύο συνταξιδιώτες τους στην ιστορική αποστολή, ο Νιλ Άρμστρονγκ και ο Μάικλ Κόλινς.
Το επίσημο ταξιδιωτικό βάουτσερ ξεκαθαρίζει επίσης ότι «κυβερνητικά γεύματα και καταλύματα διατέθηκαν όλες τις παραπάνω ημερομηνίες».
Το έγγραφο δεν διευκρινίζει σε τι χρησιμοποιήθηκαν τα 33,31 δολάρια που ξόδεψε ο Όλντριν -πιθανότατα ήταν έξοδα μετακίνησης μεταξύ αεροδρομίων στο ταξίδι μέχρι το Ακρωτήριο Κένεντι.
Εκτός από το βάουτσερ, ο Όλντριν αποκάλυψε και την φόρμα που κλήθηκαν να συμπληρώσουν ο ίδιος και ο Κόλινς περνώντας από το τελωνείο κατά την επιστροφή τους.
Ως αριθμός πτήσης αναγράφεται το «Apollo 11», ενώ ως τόπος αναχώρησης εμφανίζεται η «Σελήνη».
Το φορτίο περιγράφεται ως «σεληνιακά πετρώματα και σεληνιακή σκόνη».

Πηγή: in.gr
https://twitter.com/TheRealBuzz/status/626812956148248577/photo/1


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις