Το συμπόσιο των 7 σοφών της Κοσμολογίας

Ο κορυφαίος κοσμολογος David Gross κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Φυσικής 2004, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής και Διευθυντής Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής
Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια
Σήμερα είχα την μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσω το συμπόσιο των 7 σοφών της Κοσμολογίας που έγινε στο Hilton. Πραγματικά ήταν μια μοναδική μέρα.

Παρόλο που τελευταία στιγμή άλλαξε ο τόπος διεξαγωγής του συνεδρίου,( λόγω απεργίας!! στο Μέγαρο Μουσικής ), το συνέδριο ευτυχώς έγινε κανονικά και έτσι είχαμε την μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από κοντά μερικούς από τους θρύλους της Κοσμολογίας. Θα ανεβάσω σιγά σιγά στο μπολγκ μου υλικό από την σημερινή μέρα γιατί πιστεύω ότι έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο κ. David Gross είναι Καθηγητής (Chancellor’s Chair) Θεωρητικής Φυσικής και πρώην Διευθυντής του Ινστιτούτου Θεωρητικής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. Είναι κεντρική φυσιογνωμία στη φυσική σωματιδίων και τη θεωρία των χορδών και από το 2004 κάτοχος το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής. Έχει επίσης συμβάλει σημαντικά στη θεωρία των Υπερχορδών, ένα νέο αναπτυσσόμενο εγχείρημα που φέρνει τη βαρύτητα στο κβαντικό πλαίσιο.
Alexei Starobinsky
Ο κ. Alexei Alexandrovich Starobinsky είναι Ρώσος αστροφυσικός και κοσμολόγος. Είναι Principal Research Scientist στο Ινστιτούτο Landau Θεωρητικής Φυσικής της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Κατά τη δεκαετία του 1970, ο κ. Starobinsky ασχολήθηκε με τη θεωρία της δημιουργίας σωματιδίων στο πρώιμο σύμπαν και της δημιουργίας σωματιδίων και ακτινοβολίας από τις περιστρεφόμενες μαύρες τρύπες (1973), η οποία ήταν πρόδρομος της θεωρίας της ακτινοβολίας Hawking. Από το 1979 ασχολήθηκε με τη θεωρία του κοσμικού πληθωρισμού.
James Watson Cronin
Ο κ. James Watson Cronin είναι Αμερικανός πυρηνικός φυσικός και Ομότιμος Καθηγητής στα Τμήματα Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην Γαλαξιακή και Εξωγαλαξιακή Αστρονομία και την Αστροφυσική, καθώς και στην Αστρονομία και Αστροφυσική Σωματιδίων και Υψηλής Ενέργειας. Του απονεμήθηκε το Βραβείο Νόμπελ Φυσικής το 1980.

Οι διαλέξεις έχουν ανέβει στον παρακάτω σύνδεσμο:

http://www.blod.gr/lectures/Pages/viewlecture.aspx?LectureID=2340

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις