To Internal Ball Camera στέλνει τις πρώτες φωτογραφίες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Πρόκειται για την Internal Ball Camera η οποία αιωρείται εξαιτίας των συνθηκών έλλειψης βαρύτητας και φωτογραφίζει-βιντεοσκοπεί τις εργασίες των αστροναυτών, ενώ ο χειρισμός της γίνεται από τη Γη.

Τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε ένα drone το οποίο βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) δημοσιοποίησε η διαστημική υπηρεσία της Ιαπωνίας. Το drone, με την ονομασία Internal Ball Camera, είχε σταλεί στον ISS με σκοπό να τραβά φωτογραφίες και βίντεο της δουλειάς που κάνουν οι αστροναύτες. Η συσκευή έχει τη δυνατότητα να αιωρείται σε περιβάλλον μηδενικής βαρύτητας, ενώ ο χειρισμός του γίνεται από τη Γη.
Η Ιαπωνική Υπηρεσία Αεροδιαστημικής Έρευνας (JAXA) αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι το drone παραδόθηκε στον ISS στις αρχές του Ιουνίου, ωστόσο τώρα αποφασίστηκε ότι ήταν η ώρα να δημοσιοποιήσουν τις πρώτες εικόνες και τα βίντεο που κατέγραψε.
               

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση, το drone μπορεί να «κινηθεί οπουδήποτε και ανά πάσα στιγμή μέσω αυτόνομων πτήσεων και να καταγράφει βίντεο από οποιαδήποτε οπτική γωνία». Σκοπός του είναι απλά να τραβά φωτογραφίες και βίντεο της δουλειάς που κάνουν οι αστροναύτες, κάτι που μέχρι τώρα αναγκάζονταν να κάνουν οι ίδιοι.
Οι εικόνες αποστέλλονται πίσω στη Γη σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπουν στους «ελεγκτές πτήσης και τους ερευνητές να ελέγχουν το έργο του πληρώματος από εδάφους».
   
   

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις