Ο Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος θα περπατήσει σήμερα στο διάστημα – Πώς θα το δούμε live


Έναν διαστημικό… περίπατο διάρκειας έξι ωρών θα κάνει σήμερα ο Πόντιος κοσμοναύτηςΘεόδωρος Γιουρτσίχιν-Γραμματικόπουλος, ο οποίος από τον Απρίλιο βρίσκεται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS). Μαζί του και ο νεαρότερος Ρώσος κοσμοναύτης της αποστολής, ο μηχανικός Σεργκέι Ριαζάνσκι.
Αυτή θα είναι η έβδομη φορά που το συγκεκριμένο πλήρωμα του ISS βγαίνει στο διάστημα.

Οι δύο κοσμοναύτες θα πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, χειροκίνητη εκτόξευση πέντε νανοδορυφόρων – ο ένας θα είναι κλεισμένος σε περίβλημα που έχει εκτυπωθεί τρισδιάστατα, και στόχος είναι να μελετηθούν οι επιπτώσεις του διαστήματος στα υλικά που έχουν παραχθεί από εκτυπωτή. Επίσης θα συλλέξουν δείγματα στο πλαίσιο των μελετών για τις μικροβιακές κοινότητες που ζουν έξω από τον ISS.
Ένας άλλος μίνι δορυφόρος θα σταλεί σε τροχιά προκειμένου να «εορταστούν» η 60ή επέτειος εκτόξευσης του πρώτου τεχνητού δορυφόρου στην ιστορία, του σοβιετικού Σπούτνικ 1, αλλά και η συμπλήρωση 160 χρόνων από τη γέννηση του Κονσταντίν Τσιολκόφσκι, πατέρα της θεωρητικής αστροναυτικής και θεμελιωτή του πυραυλικού προγράμματος της Ρωσίας.
Ο διαστημικός περίπατος θα ξεκινήσει στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και θα μεταδοθεί ζωντανά από το κανάλι της NASA. Η ιστοσελίδα express.co.uk θα έχει live streaming σε συνεργασία με την Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία:
http://www.ustream.tv/nasahdtv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις