Γιώργος Παυλακης: Η εξέλιξη του 4 ου κύματος COVID-19



Απο Δρ. Γιωργο Παυλακη George Pavlakis :
γιατρό - ερευνητή, Διευθυντή του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροϊών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου (ΗΠΑ) και μέλος της Ανώτερης Βιοιατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας.
«Οσο και να θελω να μιλησουμε για κατι θετικο Fei Mavragani, την Κυριακη το πρωι στο ΟΠΕΝ, θεωρω ανευθυνο, ακολουθωντας και τις αυστηρες προειδοποιησεις του Denis Sarigiannis, του Nikos Tzanakis, του George Sourvinos και φυσικα πολλων αλλων φιλων και μη, να μην μιλησουμε για το γιγαντιο 4ο κυμα που ερχεται μεσα στο καλοκαιρι στην Ελλαδα.
Το Δελτα δεν αστειεύεται. Δεν ηθελα να πιστεψω τα ματια μου τις προηγουμενες ημέρες, αλλα ειναι καιρος να αφησουμε τα ευχολογια. Η εκρηξη του 4ο κύματος ειναι εντυπωσιακή, τα κρούσματα υπερ-διπλασιαστηκαν σε μια εβδομαδα. Αν δεν παρθουν αυστηρα μετρα αμεσα, και μια δημοσια καμπανια που να ξαναβαζει το διακυβευμα στο τραπεζι, ο ιος θα ξεφυγει, και τις επόμενες εβδομαδες θα δουμε οχι χιλια αλλα δυο και περισσότερες χιλιαδες την ημερα!
Μην γελιεστε απο τους χαμηλους θανατους, θα παρει ενα μηνα για το μεγαλο κυμα θανατων που θα επακολουθησει, γιατι το κυμα μολις αρχιζει. Ολοι ελπιζουμε οτι οι νεκροι θα ειναι πολυ λιγοτεροι λογω των εμβολιων, αλλα η πλειοψηφία δεν εχει εμβολιαστεί, και δεν ειναι ολοι οι εμβολιασμένοι απολυτα προστατευμενοι!.



Λιγοτεροι νεκροι θα σημαινει περισσοτεροι επιβιωσαντες που θα εχουν χρονια προβληματα με απρόβλεπτη μακροχρόνια καταληξη. Εμβολιασμενοι και μη, μην μολυνθειτε!
Για πολλους μη εμβολιασμένους θα ειναι καταστροφή.
Αλλα και αρκετοι εμβολιασμένοι θα εχουν πρόβλημα.
Θελω να ειμαι κατηγορηματικος με τους ανευθυνους, οποιοι και να ειναι, καθηγητες και μη, που σπερνουν συγχηση και παραπληροφορηση.
Το ΔΕΛΤΑ ειναι και πολυ πιο ευκολα μεταδοτικο απο ατομο σε ατομο, και πολυ πιο παθογονο! Κανει χειροτερη ασθενεια! Οχι στους καλα εμβολιασμενους, αλλά στους υπόλοιπους που ειναι ακομα η πλειοψηφια στην Ελλαδα! Αλλα ξαναλεω οτι και εμβολιασμένοι κινδυνευουν.
Το ΔΕΛΤΑ μολυνει εμβολιασμενους και αυτοι μπορει να το μεταδοσουν. Βαλτε το μυαλο σας να δουλεψει: Πως μεταδοθηκε τοσο γρήγορα στην Αγγλια, με την μεγαλη πλειοψηφια εμβολιασμενη η μολυσμένη παλιοτερα; Μεταδίδεται σαν πυρκαγια σε νεαρα ατομα που μαζεύονται χωρις προφυλαξεις και σε εμβολιασμενους που προστατευονται αλλα περνούν τον ιο σε αλλους. Το ιικο φορτίο του ΔΕΛΤΑ ειναι πολυ μεγαλύτερο, δηλαδη πολυ περισσοτερος ιος βρισκεται στο αναπνευστικο ενος μολυσμενου, και μεταδιδεται περισσότερο και για μακρυτερο διαστημα, ακομα και αν ο μολυσμενος ειναι ασυμπτωματικός η και μερικα εμβολιασμενος!
Αυτος ο ιος και αυτη η επιδημια δοκιμαζει τα αντανακλαστικα μας και την αποφασιστικοτητα της κοινωνίας μας να επιβιώσει και να ξεπερασει την κριση. Η κριση θα ξεπεραστει και ο ιος θα νικηθει, το ερωτημα ειναι με ποιο κοστος!
Προς το παρον πρεπει να αλληλομορφωθουμε και να ζητησουμε απο την κυβερνηση και τις τοπικες αρχες και οργανωσεις να παρουν τα καταλληλα μετρα. Για μερικα μερη οπως η Κρητη, ισως ειναι πολυ αργα και θα παρατηρουμε τη φοβερη αυξηση των κρουσμάτων με διπλασιασμο καθε εβδομάδα! Για αλλα μερη ισως ειναι καιρος να σωθει κατι. Λεω και ξαναλεω οτι, σε αντιθεση με ενα σεισμο, μια επιδημια μας δινει τροπους να επεμβουμε και να την μετριασουμε, ακομα και μετα την εναρξη της. Στο χερι μας ειναι να κανουμε καλη χρηση των εργαλειων που εχουμε.
Οσο για τις μεγαλόστομες ανακοινώσεις, ποτέ πια λοκνταουν κλπ κλπ, εγω τουλάχιστον τα ακουω βερεσε. Η, χειρότερα, φοβαμαι οτι μπορει να βλάψουν, οπως εβλαψαν την Αμερικη με πάνω απο 600,000 νεκρους!»
*Ο Γιώργος Παυλάκης είναι γιατρός - ερευνήτης, Διευθυντής του τομέα Ανθρωπίνων Ρετροιών στο Εθνικό Ινστιτούτο κατά του Καρκίνου (ΗΠΑ) και μέλος της Ανώτερης Βιοιατρικής Ερευνητικής Υπηρεσίας. Έχει συνεισφέρει σημαντικά στα πεδία της μεταφοράς και ελέγχου των γονίδιων (γενετική μηχανική) όπως επίσης στην Βιολογία και στους μηχανισμούς παθογένειας του ιού HIV-1 και HLTV-I.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις