Ρωσία: Παρουσίασε τον νέο διαστημικό της σταθμό



MAXIM SHEMETOV VIA REUTERS


Η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας παρουσίασε τη Δευτέρα (15/8) για πρώτη φορά ένα μοντέλο του πώς θα μοιάζει ο νέος διαστημικός σταθμός ρωσικής κατασκευής, υποδηλώνοντας ότι η Μόσχα σκοπεύει να  εγκαταλείψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) .

Η Roskosmos παρουσίασε ένα μοντέλο του σχεδιαζόμενου διαστημικού σταθμού, που ονομάστηκε «ROSS» από τα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, τη Δευτέρα (15/8) στην «Army-2022», μια στρατιωτική-βιομηχανική έκθεση έξω από τη Μόσχα.
Ο Γιούρι Μπορίσοφ,  επικεφαλής της Roskosmos, είπε ότι η Ρωσία θα εγκαταλείψει τον ISS μετά το 2024 και εργάζεται για την ανάπτυξη του δικού της τροχιακού σταθμού.
Η NASA, η οποία επιθυμεί να διατηρήσει τον ISS σε λειτουργία μέχρι το 2030, δήλωσε ότι δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη επιβεβαίωση για την προγραμματισμένη απόσυρση της Ρωσίας και είχε προηγουμένως καταλάβει ότι η Μόσχα θα συνεχίσει να συμμετέχει μέχρι το 2028.



MAXIM SHEMETOV VIA REUTERS


Η Roskosmos ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο νέος διαστημικός σταθμός θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε δύο φάσεις, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες λειτουργίας.
Στην πρώτη φάση θα αρχίσει να λειτουργεί ένας διαστημικός σταθμός τεσσάρων μονάδων. Θα ακολουθήσουν άλλες δύο μονάδες και μια πλατφόρμα. Αυτό θα ήταν αρκετό, όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή, για να φιλοξενήσει έως και τέσσερις κοσμοναύτες καθώς και επιστημονικό εξοπλισμό.
Η έναρξη του πρώτου σταδίου έχει προγραμματιστεί για το 2025-26 και όχι αργότερα από το 2030. Η έναρξη του δεύτερου και τελικού σταδίου έχει προγραμματιστεί για το 2030-35.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις