Aνακαλύφθηκε τμήμα του πρώτου αστρονομικού χάρτη

Museum of the Bible


Μια καταπληκτική δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό Journal of History of Astronomy, φαίνεται πως αποκαλύπτει μέρος του καταλόγου αστέρων του μεγάλου αστρονόμου της αρχαιότητας Ίππαρχου.
Σε μια μεσαιωνική περγαμηνή, στο μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά, αποκαλήφθηκε ο εκπληκτικός θησαυρός. Κρυμμένο κάτω από χριστιανικά κείμενα, οι μελετητές ανακάλυψαν αυτό που φαίνεται να είναι μέρος του καταλόγου αστεριών του αστρονόμου Ίππαρχου - που πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη γνωστή προσπάθεια χαρτογράφησης ολόκληρου του ουρανού.
Οι μελετητές αναζητούν τον κατάλογο του Ίππαρχου εδώ και αιώνες. Ο Τζέιμς Έβανς, ιστορικός της αστρονομίας στο Πανεπιστήμιο του Puget Sound στην Τακόμα της Ουάσιγκτον, περιγράφει το εύρημα ως «σπάνιο» και «αξιοσημείωτο». Υποστηρίζει ότι το εύρημα αποδεικνύει ότι ο Ίππαρχος, χαρτογράφησε πραγματικά τον ουρανό αιώνες πριν από άλλες γνωστές προσπάθειες. Φωτίζει επίσης μια κρίσιμη στιγμή στη γέννηση της επιστήμης, όταν οι αστρονόμοι μεταπήδησαν από την απλή περιγραφή των μοτίβων που έβλεπαν στον ουρανό στη μέτρηση και την πρόβλεψή τους.


Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην παρακάτω δημοσίευση του Nature:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις