Mathesis για πάντα!
Με μια τεράστια ποικιλία μαθημάτων μπορεί οποιοσδήποτε να παρακολουθήσει όποια και όσα μαθήματα επιλέξει.«Τα νέα μαθήματα του Mathesis για τη φιλοσοφική προσέγγιση του κακού και για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Απριλίου.
Επίσης, σε επανάληψη μπορείτε να παρακολουθήσετε τα μαθήματα για την Παγκόσμια Ιστορία, την κλασική μηχανική, την εισαγωγή στις διαφορικές εξισώσεις και τα πειράματα φυσικής για εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Ευχόμαστε καλή αρχή σε όλους και καλές γιορτές με χαρά, υγεία και δημιουργικότητα!».
Σαν μελωδία ήχησαν στ' αυτιά μου αυτά τα λόγια της ανακοίνωσης της οργανωτικής ομάδα του Mathesis. Για όποιον δεν γνωρίζει ακόμη τι είναι η υπέροχη αυτή γνωσιακή πλατφόρμα (δωρεάν, ελεύθερη, ανοιχτή σε όλους!), καιρός να του τη συστήσουμε:
Πρόκειται για ένα Κέντρο Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων, το οποίο ιδρύθηκε το 2015 (με πρωτοβουλία και κύρια ευθύνη του υπέροχου και βραβευμένου δασκάλου και σημαντικότατου επιστήμονα, Στέφανου Τραχανά) ως ένα ιδιαίτερο τμήμα των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ) με αποκλειστικό σκοπό τη δημιουργία και δωρεάν προσφορά στους φοιτητές, τους επαγγελματίες επιστήμονες και το ευρύτερο κοινό διαδικτυακών μαθημάτων στο επίπεδο των καλύτερων διεθνών προτύπων. Και αυτό είναι!
Το όνομα mathesis προέρχεται από το mathesis universalis του Καρτέσιου. Και αυτό είναι! Με μια τεράστια ποικιλία μαθημάτων (από την Κλασική Μηχανική έως την Παγκόσμια Ιστορία, τη θεωρία της Σχετικότητας έως τη Γλώσσα) μπορεί οποιοσδήποτε (όποιας ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου κ.λπ.) να παρακολουθήσει όποια και όσα μαθήματα επιλέξει, απλά και μόνο με ένα κλικ στο Mathesis.
Αναλόγως τον χρόνο και τη διάθεσή του, μπορεί όχι μόνο να παρακολουθεί (όλα τα μαθήματα ανεβαίνουν και ως βίντεο και ως κείμενα!) αλλά και να δίνει εργασίες και στο τέλος να λάβει βεβαίωση παρακολούθησης (πράγμα όχι απαραίτητο ωστόσο).
Δωρεάν γνώση, από εξαιρετικούς καθηγητές (κάνει μάθημα η Μαρία Ευθυμίου - χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο;) και ανοιχτή σε όλους, δίχως καμία δέσμευση; Ακούγεται ουτοπικό μα είναι εντελώς αληθινό. Ας το εκμεταλλευτούμε!
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου