Σ. Τραχανάς. Προσθήκη διδακτικού υλικού στο μάθημα "Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική Ι"


Αγαπητοί φοιτητές και φοιτήτριες του διαδικτυακού μαθήματος «Εισαγωγή στην Κβαντική Φυσική Ι» του Mathesis,

https://mathesis.cup.gr/courses/course-v1:Physics+Phys1.1+22E/about


Μαζί με τις χριστουγεννιάτικες ευχές μου σας ενημερώνω ότι προστέθηκαν στα Εκτυπώσιμα του Μαθήματος και τα εξής:

α) Τα 20 πρώτα κεφάλαια του βιβλίου μου Στοιχειώδης Κβαντική Φυσική το οποίο υπάρχει ήδη ως e-book, διανεμημένο στις αντίστοιχες διαλέξεις. Μια μορφή που είναι όμως δύσκολα εκτυπώσιμη, ενώ αυτή που αναρτάται τώρα είναι μορφή κανονικού βιβλίου και μπορεί άνετα να εκτυπωθεί.
β) Τα 2 πρώτα κεφάλαια του βιβλίου μου Κβαντομηχανική Ι τα οποία πραγματεύονται με πιο επεξηγηματικό τρόπο τη διδασκόμενη στο Λύκειο ύλη.

  1. Κβαντομηχανική Ι (2 κεφάλαια)
Θεωρείστε τα αυτά ως δωρεάν προσφορά τόσο δική μου (ως συγγραφέα) όσο και των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης (ΠΕΚ). Ενός δημόσιου θεσμού –είναι τμήμα του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ)– που ζει αποκλειστικά από τα έσοδα των βιβλίων του. Όπως βέβαια και το Mathesis που είναι ένα ανεξάρτητο και αυτοχρηματοδοτούμενο τμήμα των ΠΕΚ. Με απλά λόγια, η δωρεάν προσφορά αυτού του διδακτικού υλικού –όπως και η δωρεάν παρακολούθηση μαζί με τη σχετική βεβαίωση του μαθήματος– είναι από το υστέρημά μας και γίνεται γιατί πιστεύουμε στην ποιοτική δημόσια εκπαίδευση και θέλουμε να προσφέρουμε τη δική μας απειροστή βοήθεια στη μετεκπαίδευσή σας.

Καλές γιορτές και Καλή Χρονιά σε όλες και όλους και σ’ έναν λιγότερο μισαλλόδοξο κόσμο (αν γίνεται!).

Φιλικά,

Στέφανος Τραχανάς


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις