Διαβάστε δωρεάν 7.000 ιστορικά παιδικά βιβλία σε αυτό το διαδικτυακό αρχείοΗ παιδική λογοτεχνία έχει πλούσια ιστορία. Τα βιβλία που γράφτηκαν, εικονογραφήθηκαν και εκδόθηκαν για νεαρούς αναγνώστες γνώρισαν μεγάλη δημοτικότητα κατά τη διάρκεια του 19ου αιώνα. Έκτοτε παραμένουν βασικός πυλώνας της παιδικής λογοτεχνίας. Από τα πρωτοσέλιδα που προορίζονταν για τη διδασκαλία της ορθογραφίας και των μαθηματικών μέχρι τα παραμύθια, αυτά τα βιβλία μπορούν να πουν στους ιστορικούς και τους σύγχρονους αναγνώστες πολλά για τα ήθη μιας συγκεκριμένης εποχής. Τώρα, ο καθένας μπορεί να εξερευνήσει ηλεκτρονικά περισσότερους από 7.000 ιστορικούς τίτλους μέσω της Βιβλιοθήκης Ιστορικής Παιδικής Λογοτεχνίας Baldwin του Πανεπιστημίου της Φλόριντα.

Για να διαβάσετε τα βιβλία μπείτε εδώ


Το διαδικτυακό αρχείο διαθέτει αμέτρητα βιβλία διαθέσιμα για online ανάγνωση ή κατέβασμα. Πολλά από αυτά χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα, ενώ άλλα εκδόθηκαν μέχρι τη δεκαετία του 1950. 

Η Βιβλιοθήκη Ιστορικής Παιδικής Λογοτεχνίας Baldwin του Τμήματος Ειδικών Συλλογών των Βιβλιοθηκών George A. Smathers του Πανεπιστημίου της Φλόριντα περιέχει περισσότερους από 115.000 τόμους που εκδόθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Μεγάλη Βρετανία από τα μέσα του 1600 έως σήμερα. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης μικρές συλλογές χειρογράφων, πρωτότυπα έργα τέχνης και διάφορα υλικό, όπως επιτραπέζια παιχνίδια, παζλ και παιχνίδια. Η Βιβλιοθήκη Baldwin είναι γνωστή για τις συγκριτικές εκδόσεις βιβλίων, με ιδιαίτερη έμφαση στα βιβλία Robinson Crusoe, Pilgrim's Progress, Aesop's Fables και Alice's Adventures in Wonderland. Η Βιβλιοθήκη διαθέτει επίσης τη μεγαλύτερη συλλογή πρώιμων αμερικανικών νεανικών εργων από όλα τα  ακαδημαϊκα ιδρυματα στις Ηνωμένες Πολιτείες.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις