Διαστημικές βόλτες με...αερόστατο

Διαστημικές βόλτες με...αερόστατο 

Λονδίνο

Στο τελικό στάδιο κατασκευής είναι ένα αερόστατο το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει τους επιβάτες του σε ύψος 35 χιλιομέτρων. Η βόλτα θα διαρκεί τρεις ώρες και οι επιβάτες του αερόστατου θα μπορούν να απολαύσουν την θέα της Γης από την στρατόσφαιρα, να δουν άστρα στο φως της ημέρας αλλά και να βρεθούν σε θέσεις όπου θα δουν τον Ήλιο να ανατέλλει πάνω από τον πλανήτη.

Το αερόστατο

Το αερόστατο κατασκευάζει η ισπανική εταιρία Zero 2 Infinity και ήδη βρίσκεται σε φάση δοκιμών. Τα στελέχη της εταιρίας εκτιμούν ότι θα είναι έτοιμο να δεχτεί τους πρώτους επιβάτες σε δύο χρόνια. Το Bloon είναι ένα τεράστιο μπαλόνι με διάμετρο 140 μέτρα που περιέχει αέριο ήλιο και σε αυτό δεν είναι δεμένο το παραδοσιακό «καλάθι» των συμβατικών αεροστάτων αλλά μια κάψουλα με χωρητικότητα έξι ατόμων δύο εκ των οποίων είναι οι χειριστές του Bloon.

Διαστημική σουίτα

Στο εσωτερικό της κάψουλας θα επικρατούν θερμοκρασίες δωματίου και είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε οι επιβάτες να απολαύσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την βόλτα τους πάνω από την Γη. Θα μπορούν να παρακολουθούν άνετα και με ελαφρύ ντύσιμο (ακόμη και με κοντομάνικα) την εντυπωσιακή θέα καταναλώνοντας εδέσματα και ποτά. Μάλιστα η εταιρία σχεδιάζει να προσφέρει στους επιβάτες γεύματα που έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin.

Κατά την διαδικασία της επιστροφής το μπαλόνι θα αποσπάται από την κάψουλα από την οποία θα ξεδιπλώνεται ένα μεγάλο αλεξίπτωτο που θα την μεταφέρει με ασφάλεια πίσω στην Γη. Βέβαια σε πρώτη τουλάχιστον φάση η βόλτα με το Bloon θα είναι προσιτή μόνο για τους λάτρεις του διαστήματος που διαθέτουν πολύ φουσκωμένα πορτοφόλια αφού μια θέση στην κάψουλα θα κοστίζει 110 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Βήμα Science 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις