Σε εκατό χρόνια ο άνθρωπος θα κατορθώσει να εποικίσει τα αστέρια

Σε εκατό χρόνια ο άνθρωπος θα κατορθώσει να εποικίσει τα αστέρια 
 Επιτροπή σοφών για το πώς θα φθάσει ο άνθρωπος στα μακρινά αστέρια συγκαλεί η αναγνωρισμένου κύρους εταιρεία της αμερικανικής κυβέρνησης Darpa (Defence Advanced Research Projects Agency).
Η Darpa είχε βάλει τα θεμέλια για τη δημιουργία του Ιντερνετ και η ιστορική συμβολή της στην επιστημονική πρόοδο και στις εφαρμογές της τεχνολογίας είναι αξιοσέβαστη.
Για τον λόγο αυτόν γνωρίζει ότι το σχέδιο εποίκησης μακρινών κόσμων μπορεί να χρειαστεί ακόμα και 100 χρόνια, αφού πρέπει προηγουμένως να επιλυθούν τεράστια ζητήματα. Οχι μόνο τεχνικά αλλά ηθικά και φιλοσοφικά.
Για να φθάσει κανείς σε έναν από πλέον κοντινούς αστέρες στη Γη, τον Αλφα του Κενταύρου, που βρίσκεται 4,35 έτη φωτός μακριά, θα χρειαζόταν 75.000 χρόνια ταξιδεύοντας με το Voyager 1, που εκτοξεύτηκε το 1977 και είναι το γρηγορότερο αντικείμενο που έφτιαξε ο άνθρωπος καθώς ταξιδεύει με ταχύτητα 38.000 μιλίων την ώρα.Εκατοντάδες χρόνια θα χρειαζόταν επίσης ένα διαστημόπλοιο που θα κινούνταν από τα κύματα πίεσης που θα παρήγαν ατομικές βόμβες τις οποίες θα έριχνε κάθε τρία δευτερόλεπτα.Υπάρχουν 59 ηλιακά συστήματα σε απόσταση 20 ετών φωτός. Ακόμα κι αν ετοιμαζόταν το κατάλληλο διαστημόπλοιο, ποιος θα ταξίδευε πρώτος;
Οι ειδικοί που θα συγκεντρωθούν για να καταθέσουν τις ιδέες τους έπειτα από πρόσκληση της Darpa θα πρέπει επίσης να εξετάσουν ερωτήματα όπως αν θα φθάσουν στον μακρινό προορισμό οικογένειες ή αν το αστρόπλοιο θα μεταφέρει έμβρυα σε βαθιά ψύξη.
Και οι άνθρωποι αυτοί θα διατηρήσουν σχέση με τη Γη ή θα μεταλλαχθούν σε κάποιο άλλο είδος, προορισμένο να διασκορπιστεί στο Σύμπαν;
Πηγή : Τα Νέα 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις