Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Πείραμα: Κινούμενο σχέδιο

αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κινούμενο σχέδιο...
Αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας κινούμενο σχέδιο

Υλικά για το πείραμα

χαρτί
1 στυλό
σελοτέιπ ή κόλλα

Βήματα1. Ζωγραφίζουμε σε 2 ίδιων διαστάσεων κομμάτια χαρτί ένα πρόσωπο γελαστό και ένα λυπημένο. Φροντίζουμε τα δύο σχέδια να βρίσκονται στο ίδιο ακριβώς σημείο του χαρτιού μας.
2. Κολλάμε από την μία πλευρά τα δύο χαρτιά με κόλλα ή σελοτέιπ και τσαλακώνουμε ελαφρά το πάνω χαρτί φτιάχνοντας έναν κύλινδρο.
3. Βάζουμε στο εσωτερικό του κυλίνδρου ένα στυλό και κινούμαι πέρα δώθε τον κύλινδρο ισιώνοντας το πάνω χαρτί όπως φαίνεται στο βίντεο. Τι παρατηρούμε; Γιατί γίνεται αυτό;
Μπορούμε να επαναλάβουμε το πείραμα με διάφορα σχέδια και χρώματα.

και λίγη περισσότερη φυσική...


 Animation (στα ελληνικά αποδίδεται με τους όρους Εμψύχωση, Κινούμενη Εικόνα είτε περιφραστικά Απόδοση Κίνησης στην Εικόνα) είναι η ταχεία προβολή μιας σειράς από εικόνες (δισδιάστατης ή τρισδιάστατης μακέτας) ή θέσεων ενός μοντέλου, έτσι ώστε να δημιουργείται η ψευδαίσθηση της κίνησης. Είναι μια οπτική οφθαλμαπάτη της κίνησης και αυτό συμβαίνει εξ αιτίας του φαινομένου διατήρησης της εικόνας στο μάτι επί 1/12 του δευτερολέπτου (μεταίσθημα ή μετείκασμα). Κίνηση μπορεί να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί με πολλούς τρόπους. Η πιο διαδεδομένη μέθοδος απεικόνισης της κινούμενης εικόνας αποτελείται από ένα πρόγραμμα βίντεο ή κινουμένου σχεδίου.
Δείγμα παραδοσιακού animation: το άλογο που τρέχει. Αποτέλεσμα κάποιων φωτογραφιών του Έντουαρντ Μάιμπριτζ από τον 19ο αιώνα που τους δόθηκε κίνηση με ροτοσκόπιο
Δείτε και τι κάνει ο κύκλος κινουμενης εικόνας στη Σχολη Χιλλ
Διάρκεια πειράματος: 5 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Εφαρμογή: Φυσική Στ' Δημοτικού Φως  Φυσική  Γ' Γυμνασίου Φως
Κείμενο- φωτογραφία πειράματος : Τίνα Νάντσου                      Ιδέα: Toys from Trash
Πηγή θεωρίας: Wikipedia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...