Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Φούσκες μηδενικής βαρύτητας


Μπορεί τα παιχνίδια με φυσαλίδες να διασκεδάζουν τα μικρά παιδιά στη Γη όταν όμως τα παιχνίδια με τις φυσαλίδες γίνονται στο Διάστημα αποκτούν άλλο ενδιαφέρον. Ενας αστροναύτης του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ΙSS) «παίζει» με τις φυσαλίδες δημιουργώντας εντυπωσιακά φαινόμενα.Παίζοντας με τη βαρύτητα

Πίσω από τα διαστημικά παιχνίδια με τις φυσαλίδες βρίσκεται ο Ντον Πετίτ ο οποίος επισκέπτεται για τέταρτη φορά τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο αστροναύτης ήταν για πρώτη φορά μέλος του πληρώματος του Σταθμού το 2002, επέστρεψε το 2003 και ξανά το 2008. Τώρα είναι μέλος της αποστολής «Expedition 30»..

Ο Πετίτ στον ελεύθερο χρόνο του συνηθίζει να «στήνει» διάφορα παιχνίδια χρησιμοποιώντας τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας που επικρατούν στον ISS. Ολα αυτά τα παιχνίδια τα καταγράφει σε βίντεο τα οποία δείχνουν τη συμπεριφορά αντικειμένων, υγρών και άλλων στοιχείων σε συνθήκες έλλειψης βαρύτητας. Ορισμένα από αυτά τα βίντεο, όπως ένα όπου ο Πετίτ προσπαθεί να πιεί καφέ («Zero G Coffee Cup»), έχουν γίνει ιδιαίτερα δημοφιλή στον κυβερνοχώρο.
Αυτή τη φορά ο Πετίτ αποφάσισε να περάσει τον χρόνο του εγχέοντας φυσαλίδες μέσα σε… φυσαλίδες. Καταφέρνει επίσης να «κλείσει» μέσα σε μια φυσαλίδα ένα αναβράζον δισκίο το οποίο διαλύεται στο εσωτερικό της χωρίς αυτή να σπάσει.
Τα πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα των παιχνιδιών-πειραμάτων παρουσιάζονται στο σχετικό βίντεο που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον.

Πηγή: ΔΟΛ
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2133466/A-bubble-inside-bubble-inside-bubble--Astronaut-films-fascinating-anti-gravity-experiments-space-station.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...