Υπολογίστε το «αποτύπωμά» σας μέσω εφαρμογών

Ενδεικτικές οθόνες από τις εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν.
Εάν έχετε στην κατοχή σας «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το οικολογικό σας αποτύπωμα μέσα από μια από τις πολλές εφαρμογές που διατίθενται γι' αυτό το σκοπό.
Μπορείτε μεταξύ άλλων να υπολογίσετε τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που παράγετε, να ζήσετε λίγο πιο «πράσινα», να ανακυκλώσετε και να ψωνίσετε επιβαρύνοντας όσο το δυνατόν λιγότερο το περιβάλλον, να οδηγήσετε το αυτοκίνητό σας και να ταξιδέψετε με αποδοτικότερο τρόπο. Ακολουθούν κάποιες από αυτές τις εφαρμογές, τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε δωρεάν.

1. Carbon footprint calculator

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι διαθέσιμη για iPhone και iPad. Μέσω απλών ερωτήσεων, υπολογίζει πόσα δέντρα χρειάζονται για να αντισταθμιστεί το ανθρακικό σας αποτύπωμα με βάση τα χιλιόμετρα που διανύετε οδηγώντας, τα ταξίδια σας με αεροπλάνο και τρένο, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, τη χρήση φυσικού αερίου και όχι μόνο.

2. My Carbon Footprint

’λλη μια εφαρμογή για τους χρήστες της «έξυπνης» συσκευής της Apple δείχνει πώς οι καθημερινές μας επιλογές επηρεάζουν τον κόσμο, κάτι που συμβολίζεται όταν το πρόγραμμα υπολογίζει το κομμάτι της «πίτας» του πλανήτη που αντιστοιχεί στο χρήστη. Απαντήστε αρχικά σε 10 ερωτήσεις και έπειτα σε μία ερώτηση καθημερινά, ώστε να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας. Κερδίστε παράσημα, λάβετε «πράσινες» συμβουλές και μοιραστείτε τα επιτεύγματά σας στο Facebook.

3. Ολοπράσινο

Ελληνική εφαρμογή για iPhone, η οποία βοηθά το χρήστη να κάνει τη ζωή του λίγο πιο «πράσινη». Εγκαθιστώντας την λάμβάνετε περιβαλλοντικές ειδήσεις, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες σημεία ανακύκλωσης αυτό που βρίσκεται πιο κοντά σας, να ενημερωθείτε για τις διοργανώσεις φορέων και οργανώσεων και να συμμετάσχετε σε μια κοινότητα ενεργών πολιτών που θέλουν να κάνουν τις πόλεις μας φιλικότερες απέναντι στο περιβάλλον και στον άνθρωπο.

4. Green Tips

Θέλατε να κάνετε τη ζωή σας πιο «πράσινη», αλλά δεν γνωρίζατε πώς; Τα Green Tips, μια εφαρμογή για συσκευές με Android, μπορούν να βοηθήσουν με πάνω από 150 συμβουλές γύρω από τις μεταφορές, τα απορρίμματα, την υγεία, την κλιματική αλλαγή, την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, τα χημικά και το περιβάλλον γενικότερα. Μπορείτε να μοιραστείτε κάθε green tip με τους φίλους σας στο Facebook και στο Twitter ή μέσω e-mail. Η εφαρμογή προτείνεται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Περιβάλλοντος.

5. Ecocharger

Βγάλατε το κινητό σας από την πρίζα; Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό και επουσιώδες, όμως το κάνουμε καθημερινά: αφήνουμε το τηλέφωνό μας στην πρίζα παρότι έχει ήδη φορτιστεί πλήρως, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να αντλεί πολύτιμη ενέργεια, η οποία βέβαια πάει χαμένη. Η συγκεκριμένη εφαρμογή για Android σας ειδοποιεί με ένα ηχητικό μήνυμα για να αποφύγετε την υπερθέρμανση της μπαταρίας της συσκευής, αλλά και τη σπατάλη ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: Ναυτεμπορική

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις