Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012

Hawking, Higgs και Newton στην τελετή των έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων


Hawking, Higgs και  Newton στην τελετή των έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων.
Το μήλο του Νεύτωνα, το σωματίδιο Higgs που ανακαλύφθηκε μόλις λίγες βδομάδες πριν και ο πιο διάσημος παραπληγικός φυσικός ο Stephen Hawking βρίσκονταν στην τελετή έναρξης τον Παραολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο.
Ο Χόκινγκ άνοιξε με ένα "μπιγκ μπανγκ" την τελετή έναρξης των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, όπου σε ρόλο αφηγητή, έδωσε μια πολύτιμη και συγκινητική συμβουλή: «κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας».
Ο Στίβεν Χόκινγκ, "ο διασημότερος ανάπηρος άνθρωπος σε ολόκληρο τον πλανήτη", όπως τον χαρακτήρισαν οι διοργανωτές, έχει αφιερώσει τη ζωή του στην αποκωδικοποίηση των μυστικών του Σύμπαντος και στην διάψευση των προγνωστικών των γιατρών για την ασθένειά του.

Στην τελετή έναρξης, είχε τον ρόλο του αφηγητή στην κεντρική ιστορία, που ήταν εμπνευσμένη από την "Καταιγίδα" του Σέξπιρ και καθοδήγησε τους θεατές σε ένα ταξίδι που ξεκίνησε με τη μεγάλη έκρηξη- γνωστή και ως "μπιγκ μπανγκ"- και τη δημιουργία του Σύμπαντος και έφθασε στον Διαφωτισμό και τις σύγχρονες επιστημονικές ανακαλύψεις.
Ο επιστήμονας κάλεσε τους ανθρώπους να μην παίρνουν τίποτε ως δεδομένο:
"Ζούμε σε ένα Σύμπαν που κυβερνάται από λογικούς κανόνες τους οποίους έχουμε τη δυνατότητα να ανακαλύψουμε και να κατανοήσουμε... Κοιτάξτε τα αστέρια και όχι τα πόδια σας. Προσπαθείστε να κατανοήσετε ό,τι βλέπετε και αναρωτηθείτε τι είναι αυτό που κάνει το Σύμπαν να υπάρχει, γίνετε περίεργοι... Από την αυγή του πολιτισμού, οι άνθρωποι λαχταρούσαν να κατανοήσουν την υποκείμενη τάξη του Κόσμου...Γιατί έχει την μορφή που έχει, γιατί υπάρχει", είπε ενώπιον 80.000 θεατών από την υπερσύγχρονη αναπηρική καρέκλα του, ο Στίβεν Χόκινγκ, απευθύνοντας αυτό το κάλεσμα στην εξερεύνηση, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Δείτε και το σχετικό βίντεο με τον ίδιο τον Ηawking επί σκηνής!!


Πηγή: New Scientist ΄Εθνος
http://www.newscientist.com/blogs/culturelab/2012/08/hawking-higgs-and-newton-paralympic.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...