Ένα robot ηλικίας 200 ετών!

Στην εποχή που ζούμε τα ρομπότ θεωρούνται… κοινός τόπος. Όλα τα παιδιά σχεδόν διαθέτουν από ένα ρομποτάκι που κάνει μηχανικές κινήσεις και τα διασκεδάζει, ενώ οι κούκλες τους, περπατούν, μιλούν, πετάνε. Φανταστείτε όμως ένα παιδί πριν 200 περίπου χρόνια. Ένα παιδί του 1820, τα παιχνίδια του οποίου ήταν φανερά λιγότερο μηχανικά. Φανταστείτε να βλέπει μπροστά του μία χρυσή κάμπια που… κινείται!
Το ρομπότ που βλέπετε στη φωτογραφία και στο βίντεο παρακάτω, είναι μία μηχανική κάμπια που κατασκευάστηκε εκείνη τη χρονιά από τον ωρολογοποιό Henri Maillrdet, στην Ελβετία. Παρά το μικρό της μέγεθος, στο εσωτερικό της διαθέτει μηχανισμό που της επιτρέπει να κινείται με εκπληκτική για την εποχή ακρίβεια.

Κατασκευάστηκε για την Κινέζικη αγορά της εποχής που αγαπούσε τα «ακριβά» και χρυσοποίκιλτα παιχνίδια, ενώ ο οίκος Sotheby’s που δημοπράτησε αυτό το ιδιαίτερο «ρομπότ» μας ενημερώνει πως η κάμπια αυτή είναι ένα μέρος από τα μηχανικά παιχνίδια μινιατούρες που έφτιαχνε ο Maillrdet, παιχνίδια που είχε εκθέσει και στο Λονδίνο, κάνοντας τους επισκέπτες της έκθεσης να σαστίσουν με την κίνηση και την χάρη τους.

Το ρομποτάκι αυτό, πουλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία του παραπάνω οίκου, για περισσότερα από 400 χιλιάδες δολάρια.

Πηγή: Digitallife
http://gizmodo.com/5970256/this-200+year+old-mechanical-caterpillar-does-everything-but-turn-into-a-butterfly?popular=true 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις