Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

Εντατική μελέτη και πειράματα για την Ολυμπιάδα Επιστημών

Οι καλύτερες ομάδες μαθητών που βραβεύτηκαν στον πανελλαδικό διαγωνισμό Φυσικής, προετοιμάζονται για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην 11η Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργο από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου.
Τους μαθητές προετοιμάζει η Πανελλήνια Ένωση Υπευθύνων Εργαστηριακών Κέντρων Φυσικών Επιστημών (www.ekfe.gr) που διοργάνωσε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικών Επιστημών, που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 1050 μαθητές από 350 λύκεια που διαγωνίστηκαν κατά ομάδες στη Φυσική, τη Χημεία και τη Βιολογία.
Οι τρεις καλύτερες τριμελείς ομάδες εκ των οποίων η πρώτη και η δεύτερη θα προετοιμαστούν για τον διαγωνισμό του Λουξεμβούργου βραβεύτηκαν σε εκδήλωση που έγινε πριν λίγες μέρες στο Ίδρυμα Ευγενίδου ,όπου ο διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου μίλησε στους μαθητές και συζήτησε μαζί τους για την «Γένεση του Σύμπαντος :το καθιερωμένο πρότυπο και το σωματίδιο Higgs».
Η επόμενη Ολυμπιάδα Επιστημών θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα την άνοιξη του 2014 στα εργαστήρια της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου.Χορηγός της διοργάνωσης είναι το Ίδρυμα Ευγενίδου.

Πηγή: Xrimaonlline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...