Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Η φωνή του Graham Bell

Για πρώτη φορά ταυτοποιήθηκε η φωνή του εφευρέτη του τηλεφώνου, Γκράχαμ Μπελ, σε μία εγγραφή του 1885.

Όπως αναφέρει το BBC, στην εγγραφή, που ήταν καταγεγραμμένη σε έναν δίσκο από κερί, ακούγεται ο Μπελ να λέει: «ακούστε τη φωνή μου, Αλεξάντερ Γκράχαμ Μπελ».Πρόκειται για μία από τις παλαιότερες εγγραφές που βρίσκονται στην κατοχή του ιδρύματος Σμιθσόνιαν, το οποίο διαχειρίζεται το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας.
Η φωνή του Γκράχαμ ΜπελΗ φωνή του εφευρέτη είχε καταγραφεί στο δίσκο στις 15 Απριλίου 1885 στο εργαστήριό του στην Ουάσινγκτον. Πέρα από την ταυτοποίηση της φωνής του, ο Μπελ απαγγέλλει μία σειρά αριθμών και στίχους από θεατρικά έργα του Σαίξπηρ.

Τη φωνή του Μπελ μπορεί να ακούσει κανείς εδώ:
http://www.smithsonianmag.com/multimedia/audio/204505151.html

Ο δίσκος ήταν εξαιρετικά εύθραυστος για να παιχτεί μέσω κανονικών διαδικασιών, οπότε ερευνητές της βιβλιοθήκης του Κογκρέσου και του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς-Μπέρκλεϊ ανέπτυξαν ένα εναλλακτικό σύστημα, που χρησιμοποιεί φως και μία τρισδιάστατη κάμερα. Πέρα από τη φωνή του Γκράχαμ Μπελ, ταυτοποιήθηκε και η φωνή του πατέρα του, Αλεξάντερ Μελβίλ Μπελ, σε μία εγγραφή του 1881.

Οι συγκεκριμένες ηχογραφήσεις ήταν στην κατοχή του Σμιθσόνιαν για πάνω από εκατό χρόνια, ωστόσο μόλις πρόσφατα έγινε δυνατή η αναπαραγωγή τους, επιτρέποντας μία ματιά στην ανατολή της τηλεφωνίας και των τηλεπικοινωνιών εν γένει, του 19ου αιώνα.Hi-tech play-back equipment was needed to recover the audio from the wax discΠηγή; Ναυτεμπορική ΒΒC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...