Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2013

6-7 Δεκέμβρη ανοίγει ένα παράθυρο στο CERN.

Στην βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης θα συντονίζω την παρουσίαση για το CERN. Αναλυτικά το πρόγραμμα για το CERN

Ένας διαφορετικός μαραθώνιος, τετραήμερης διάρκειας, στο πρόγραμμα του οποίου περιλαμβάνεται έως και ζωντανή σύνδεση με το ερευνητικό κέντρο CERN, έρχεται να σηματοδοτήσει τα εγκαίνια των εννέα Media Lab που, με την οικονομική συμβολή του Ιδρύματος «Στ. Νιάρχος»,
στήθηκαν σε ισάριθμες δημόσιες βιβλιοθήκες της χώρας μας: στις κεντρικές της Δράμας, της Λιβαδειάς και της Ναυπάκτου και στις δημοτικές της Κοζάνης, των Τρικάλων, της Κορίνθου, των Χανίων, του Κερατσινίου και της Ηλιούπολης.
Ζωντανή σύνδεση με το ερευνητικό κέντρο Ολες οι παραπάνω, στις 6 και 7 Δεκεμβρίου, καλούν το κοινό να συμμετάσχει σε μια πλειάδα εργαστηρίων -τεχνολογίας, αστρονομίας, αισθητικής, φωτογραφίας, θεάτρου, μουσικής, κόμικς, μαγειρικής- προσφέροντας έτσι μια γερή γεύση για το πώς θ' αξιοποιούνται στο μέλλον οι πυρήνες δημιουργικότητας που μόλις απέκτησαν.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Future Library, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας που φρόντισε για τη δημιουργία των Media Lab, όσοι λάβουν μέρος σ' αυτόν το «μαραθώνιο δημιουργικότητας», θα έχουν την ευκαιρία να «κατεβούν» στα υπόγεια του CERN, εκατό μέτρα κάτω από την επιφάνεια της γης, ν' ανακαλύψουν τις δυνατότητες ενός μουσικού στούντιο με τη συνεργασία djs και παραγωγών των τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών, να δουν πώς στήνεται ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο, να εκπέμψουν από τις συχνότητες των βιβλιοθηκών, να μυηθούν στον κόσμο του YouTube και της Google και να γιορτάσουν το άνοιγμα των εργαστηρίων με βραδιές μουσικής και χορού.
Οπως εξηγούσε πρόσφατα στην «Ε» ο επικεφαλής της Future Library, Δημήτρης Πρωτοψάλτου, οι υπηρεσίες που θα προσφέρονται από τα Media Lab προέκυψαν από τα αιτήματα των ίδιων των χρηστών των βιβλιοθηκών και κατά κύριο λόγο απευθύνονται στους οικονομικά ασθενέστερους, ο αριθμός των οποίων στα χρόνια της κρίσης έχει γιγαντωθεί.
Στις 9 και τις 19 Δεκεμβρίου ο μαραθώνιος δημιουργικότητας θα συνεχιστεί μ' ένα διεθνές... «Αντισυνέδριο» στο Μουσείο Μπενάκη, παρουσία εκατοντάδων επαγγελματιών από το χώρο των βιβλιοθηκών, της εκπαίδευσης, της επιχειρηματικότητας και της τεχνολογίας και με περισσότερους από 40 ομιλητές. Ανάμεσά τους, στελέχη από βιβλιοθήκες της Δανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας αλλά και της Σερβίας και της Βουλγαρίας, εκπρόσωποι της αρχιτεκτονικής ομάδας Mecanoo, της βρετανικής πρωτοβουλίας «Get it loud in Libraries», του CERN, της Europeanna, της Google και άλλων οργανισμών, οι οποίοι θα παρουσιάσουν καινοτόμες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν ίσως να βρουν μιμητές κι εδώ.

Στην βιβλιοθήκη της Ηλιούπολης θα συντονίζω την παρουσίαση για το CERN. Αναλυτικά το πρόγραμμα για το CERN θα είναι: 

Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2013
18:00-19:30 | Επίσκεψη στο CERN: Γνωρίστε το Μεγαλύτερο Εργαστήριο Φυσικής του κόσμου!

Μέσω ζωντανών συνδέσεων κατεβαίνουμε σε βάθος 100 μέτρων και συναντάμε Έλληνες ερευνητές που μας ξεναγούν στα πειράματα που γίνονται στον μεγάλο αδρονικό επιταχυντή (LHC) του CERN. Με την καθηγήτρια Φυσικής, Τίνα Νάντσου, Στο Co-working Lounge.

Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 16 ετών και άνω

Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου 2013
18:00-19:30 | CERN: Βασική Έρευνα και Νέες Τεχνολογίες

Μπορεί η βασική φυσική να βρει καθημερινές εφαρμογές; Στη 2η μέρα της ξενάγησης στο CERN μαθαίνουμε για τις νέες τεχνολογίες που αναπτύσσονται από την ιατρική μέχρι το διαδίκτυο. Με την καθηγήτρια Φυσικής Τίνα Νάντσου, Στο Co-working Lounge.

Με προεγγραφή | Για ηλικίες από 16 ετών και άνω

Πηγή: Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...