Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Στην καρδιά του Μεγάλου Επιταχυντή

Από σήμερα και μέχρι τις 6 Μαΐου του 2014 μια συναρπαστική έκθεση περιμένει τους επισκέπτες του Μουσείου Επιστημών του Λονδίνου. Πρόκειται για τη διοργάνωσηCollider (Επιταχυντής), η οποία χαρακτηρίζεται και ως ταξίδι μέσα στο μεγαλύτερο επιστημονικό πείραμα που επιχείρησε, μέχρι σήμερα, ο άνθρωπος στο ευρωπαϊκό κέντρο πυρηνικών ερευνών CERN της Γενεύης.

Η έκθεση του Λονδίνου έχει σχεδιαστεί ως μια πρωτόγνωρη εμπειρία με τη βοήθεια της τεχνολογίας και την αρμονική συνέργεια της επιστήμης με την τέχνη του θεάτρου και ποικίλων οπτικοακουστικών εφαρμογών, καθώς και με την παρουσία πραγματικών αντικειμένων από το CERN. Πρόκειται για την αναδημιουργία μιας εικονικής, αλλά εξαιρετικά πειστικής, επίσκεψης στο διάσημο εργαστήριο σωματιδιακής φυσικής του κόσμου.
Την έκθεση επισκέφθηκαν οι δύο μεγάλοι φυσικοί Higgs και Ηawking

Οι διοργανωτές υπόσχονται ότι θα μεταφέρουν τους επισκέπτες στα παρασκήνια της ερευνητικής διαδικασίας, για να διαπιστώσουν την αποκάλυψη του Μποζονίου Higgs, θα τους επιτρέψουν να περιεργαστούν το τεράστιο επιταχυντή, να μιλήσουν με τους μηχανικούς του, να σταθούν στην καρδιά της μεγάλης σύγκρουσης, και να δουν πώς η μελέτη του υποατομικού κόσμου μπορεί να ανοίξει το δρόμο για μια πληρέστερη κατανόηση του σύμπαντος.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις της διοργάνωσης συγκαταλέγονται και ενδιαφέρουσες συζητήσεις, όπως αυτή που ακολουθεί ανάμεσα στον Βρετανό μυθιστοριογράφο Ian McEwan και τον θεωρητικό φυσικό Nima Arkani-Hamed, οι οποίοι επιχείρησαν να εξερευνήσουν τις ομοιότητες, τις διαφορές και τις συνδέσεις ανάμεσα στην τέχνη και την επιστήμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...