Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Ο Πρίγκιπας των Νεφών στην Αθήνα

Τον αστροφυσικό, μαθητή του Stephen Hawking και συγγραφέα του νέου βραβευμένου βιβλίου «Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων»,Δρα Κριστόφ Γκαλφάρ, παρουσιάζουν στο νεανικό κοινό η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου και οι Εκδόσεις Καλέντη.
Η μία και μοναδική παρουσίαση του Κριστόφ Γκαλφάρ στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Απριλίου 2014 και ώρα 19:00, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Παλαιό Φάληρο).
Η ομιλία του βραβευμένου Γάλλου συγγραφέα, με τίτλο: «Ένα κοσμικό ταξίδι μέσα από την Ιστορία της Γης», είναι αφιερωμένη στην προσπάθεια να γίνουν κατανοητά πολλά και διαφορετικά φυσικά φαινόμενα, με απώτερο στόχο την καλλιέργεια ένα πνεύματος οικολογικής ευαισθησίας.
Αφορμή αυτής της ομιλίας είναι η έκδοση στην Ελλάδα του νέου βιβλίου του Κριστόφ Γκαλφάρ, με τίτλο: «Ο Πρίγκιπας των Νεφών ΙΙ – Το πρωινό των τριών ήλιων», το οποίο απέσπασε το Πρώτο Βραβείο Γαλλικού Νεανικού Βιβλίου για το Περιβάλλον 2013.
Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο δράση, το οποίο ευαισθητοποιεί οικολογικά και ενσωματώνει αρμονικά την επιστημονική εξήγηση φυσικών φαινομένων, δίνοντας στα παιδιά ένα συναρπαστικό ανάγνωσμα και στους εκπαιδευτικούς ένα χρήσιμο εργαλείο.

Πηγή: Ίδρυμα Ευγενίδου

Ευχαριστώ την Ειρήνη Σκαλιώρα για την ενημέρωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...