To 1ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας


Ποιος είναι ο ήχος του Διαστήματος; Μπορούμε να προβλέψουμε τους σεισμούς; Ποια σχέση μπορεί να έχει η κβαντική Φυσική με το σταφιδόψωμο; Βρέθηκε τελικά το Σωματίδιο του Θεού; Μπορεί η Επιστήμη να γίνει διασκεδαστική;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που θα απαντηθούν στο πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας με θέμα, «Η επιστήμη στην καθημερινότητά μας» που θα γίνει στην Αθήνα, από τις 30 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Ακολουθώντας μεγάλα αντίστοιχα διεθνή φεστιβάλ, το πρώτο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας ενθαρρύνει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους. Μέσα από μια σειρά διαδραστικών εκθεμάτων, ομιλιών, προβολών και βιωματικών εμπειριών, το φεστιβάλ επιδιώκει: να συνδέσει τις επιστήμες με την καθημερινή μας ζωή, να παρουσιάσει την εξαιρετική ερευνητική εργασία που πραγματοποιείται και στην Ελλάδα, να εμπνεύσει και να δημιουργήσει νέα πρότυπα από το χώρο των επιστημών, να αναδείξει την «ομορφιά» της επιστήμης και της έρευνας και να δώσει σε απαντήσεις σε πολύπλοκα επιστημονικά θέματα.
Οι ενότητες που καλύπτει το φεστιβάλ περιλαμβάνουν: Φυσική, Χημεία, Βιοτεχνολογία- Γενετική, Γεωλογία, Μαθηματικά, Περιβάλλον-Βιώσιμη Ανάπτυξη, Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών, Υγεία, Διατροφή, Αστρονομία, Τεχνολογία, Επιστήμη Υλικών, Ρομποτική, Επιστήμη και Τέχνη.

Ας δούμε ενδεικτικά ορισμένες από τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ:

«Το Σωματίδιο του Θεού» God’s particle από την ομάδα χορού «Κι όμως κινείται» βασισμένο στα κείμενα του Δ. Αποστολάκη και τη συμμετοχή των Χαϊνηδων

«Οι ήχοι του διαστήματος»: Αναστασία Μεταλληνού και Βασίλης Κάλφας

Εμβιομουσική (bio-music) από την Αγγελική Καθαρίου (Λυρική Τραγουδίστρια) και τον Λεόντιο Χατζηλεοντιάδη (Συνθέτης και Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Α.Π.Θ)

Θεατρική Επιστημονική Παράσταση: Ατομικοί Διάλογοι: Από το σταφιδόψωμο…. στα quartz

Blind Science: 5 νέοι επιστήμονες θα προσπαθήσουν να λύσουν όλες τις απορίες σας σε μόλις 3 λεπτά
Σας περιμένουμε να ανακαλύψουμε μαζί τον κόσμο γύρω μας!

Πηγή: Θαλής και Φίλοι

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις