Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014

Η πολύχρωμη βιογραφία του Αϊνστάιν

Μια ασυνήθιστη βιογραφία για τον θεμελιωτή της Θεωρίας της Σχετικότητας, Άλμπερτ Αϊνστάιν κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Chronicle Books. Πρόκειται για ένα συναρπαστικό εικονογραφημένο βιβλίο με τίτλο «On a Beam of Light: A Story of Albert Einstein».
Το σαγηνευτικό ανάγνωσμα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και ακολουθεί την πορεία του Αϊνστάιν από τα χρόνια που οδηγούσε ανέμελα το ποδήλατό του ανάμεσα στις ηλιαχτίδες, μέχρι την εξέλιξή του στον πιο ιδιοφυή άνθρωπο του 20ου αιώνα.
Το βιβλίο έγραψε η Jennifer Berne, ενώ η εικονογράφησή του ανήκει σε έναν μαιτρ του είδους, τον ρωσικής καταγωγής εικονογράφο που ζει στην Αμερική Vladimir Radunsky.Συνοπτικά, οι δυο δημιουργοί κατάφεραν να αφηγηθούν με γοητευτικό τρόπο το πώς ένα ασυνήθιστο και μάλλον αδέξιο παιδί, όπως ήταν ο Αϊνστάιν, κατάφερε, ακολουθώντας την περιέργειά του, να οδηγήσει την επιστήμη του 20ου αιώνα σε νέες διαδρομές.

Η αφήγηση ξεκινά με τη γέννηση του Άλμπερτ – ένα όμορφο αλλά παράξενο παιδί που δεν είχε καταφέρει να πει μια λέξη ως τα τρία του χρόνια. O μικρός Άλμπερτ, παρατηρούσε με τα μεγάλα, γεμάτα περιέργεια μάτια του, τον κόσμο γύρω του. Οι γονείς του είχαν αρχίσει να ανησυχούν για την υγεία του, αλλά έκαναν υπομονή.
Κάποια μέρα, όταν ήταν άρρωστος στο κρεβάτι, ο πατέρας του, τού έφερε δώρο μια πυξίδα, μια μικρή στρογγυλή θήκη με μια μαγνητική βελόνα στο κέντρο της. Σε οποιαδήποτε θέση κι αν τοποθετούσε την πυξίδα η βελόνα της έδειχνε βόρεια, σαν ένα αόρατο χέρι να την καθοδηγούσε. Η έκπληξη του μικρού Άλμπερτ ήταν τόσο μεγάλη, που το σώμα του άρχισε να τρέμει. Ξαφνικά, συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν πολλά μυστήρια στον κόσμο: κρυμμένα, σιωπηλά, άγνωστα και αόρατα. Και από τότε, θέλησε, περισσότερο από κάθε τι, να τα κατανοήσει.
Στο βιβλίο τονίζεται η φιλομάθεια και η περιέργεια του Αϊνστάιν, η μανία του να θέτει διαρκώς ερωτήματα στο σπίτι και το σχολείο μέχρι να μεγαλώσει και να αφιερώσει τη ζωή του στην έρευνα και την αποκρυπτογράφηση των μυστηρίων του σύμπαντος.Πηγή: brainpickings Θαλής και Φίλοι του Γ. Καρουζάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...