Η Ευρώπη θα βυθιστεί τον Μάρτιο στο σκοτάδι, και όχι, δεν θα φταίει η Ελλάδα


Η μεγαλύτερη έκλειψη ηλίου στη Ευρώπη από το 1999 έρχεται στις 20 Μαρτίου και πρόκειται να χαθρεί μέχρι και το 90% από την ηλιακή ακτινοβολία σε μερικές περιοχές στη Βρετανία.Εκείνη την ημέρα, στις 9.31 το πρωί, το Λονδίνο αναμένεται να χάσει το 84% της ηλιοφάνειας, ενώ μέρη όπως η Σκοτία και το Εδιμβούργο θα βυθιστούν ακόμη περισσότερο στο σκοτάδι, αφού η έκλειψη θα χαθεί του 94% από το φως του ήλιου.
Εάν αποφασίσετε να δείτε την έκλειψη, να θυμάστε ότι κάτι τέτοιο είναι επίσης και πάρα πολύ επικίνδυνο. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να το κάνετε με γυμνό μάτι. Ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν αισθητήρες πόνου στα μάτια μας, δεν θα καταλάβετε ότι έχει γίνει ζημιά μέχρι να είναι πολύ αργά.



Προμηθευτείτε λοιπόν τους κατάλληλους φακούς εγκαίρως, και όχι λίγες ημέρες πριν την έκλειψη, γιατί τότε μάλλον δεν θα τους βρείτε.
Καθώς το φεγγάρι θα καλύπτει τελείως τον ήλιο, θα υπάρχουν δύο σκιές. Η μικρότερη και σκοτεινότερη θα είναι ορατή από από τον Βόρειο Ατλαντικό, επομένως αν θέλετε να δείτε τη μέρα να γίνετε νύχτα, θα πρέπει δυστυχώς να πάτε μέχρι τα Νησιά Φερόες.



Οι υπόλοιποι από εμάς θα πρέπει να αρκεστούν με τη δεύτερη, μεγαλύτερη και λιγότερο σκοτεινή σκιά που θα καλύψει τη Βρετανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.
Οι ολικές εκλείψεις είναι εκπληκτικά σπάνιες. Η τελευταία στην Ευρώπη έγινε το 1999 και δεν πρόκειται να δείτε ξανά μία στη Βρετανία μέχρι το 2090.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις