Κυριακή, 21 Ιουνίου 2015

Δωρεάν εφαρμογή βοηθά στην διάγνωση της Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής


Από τον Ιούνιο είναι διαθέσιμη μία νέα εφαρμογή για το κινητό, η οποία δημιουργήθηκε από το Εργαστήριο της Ιατρικής Φυσικής του ΑΠΘ, στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «Διαδικτυακή εφαρμογή για παρακολούθηση του Συνδρόμου Υπερκινητικότητας και Διάσπασης Προσοχής/Web Health Application for ADHD Monitoring (WHAAM)».


Υπολογίζεται ότι στην Αμερική, 6,4 εκατομμύρια παιδιά ηλικίας 4-17 ετών έχουν διαγνωστεί με ΔΕΠΥ τα τελευταία 8 χρόνια, ενώ στην Ελλάδα, αντίστοιχα στατιστικά στοιχεία δεν είναι διαθέσιμα.
Η εφαρμογή WHAAM, που είναι διαθέσιμη για συσκευές Android και IOS, έχει ως βασικό στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο γύρω από το παιδί ή τον έφηβο που έχει ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής- Υπερκινητικότητα). Το δίκτυο αυτό θα περιλαμβάνει τον γονέα, έναν τουλάχιστον ειδικό γιατρό και τη συμμετοχή δασκάλων και εκπαιδευτικών. Η εφαρμογή συμβάλλει στη διάγνωση, αλλά και την αξιολόγηση της διαταραχής, μέσα από την παρακολούθηση των συμπεριφορών του παιδιού και του εφήβου σε διαφορετικές καταστάσεις και πλαίσια, όπως το σπίτι, το σχολείο και τις εξωσχολικές δραστηριότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...