Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Βατικανό: «Ναι, υπάρχουν εξωγήινοι αλλά ο Χριστός ήρθε μόνο στη Γη»


Για πολλούς αιώνες αποτελούσε το απόλυτο ταμπού του Χριστιανισμού και ειδικά της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η Γη αποτελούσε το (ακίνητο) κέντρο του Σύμπαντος και φυσικά μόνο η Γη είχε το λάβει το θεϊκό δώρο της ζωής που διαθέτει νοημοσύνη.

Το αξίωμα αυτό αποτέλεσε την πλατφόρμα για να κατηγορηθούν και να κυνηγηθούν ουκ ολίγοι με κορυφαίο όνομα αυτής της λίστας βέβαια τον Γαλιλαίο. Οπως φαίνεται έστω και καθυστερημένα το Βατικανό αποφάσισε να απλώσει το χέρι όχι μόνο στην επιστήμη αλλά στην κοινή λογική.
Ο πατήρ Χοσέ Φούνες, διευθυντής του Αστεροσκοπείου του Βατικανού στη Ρώμη, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχει νοήμων ζωή και σε άλλους πλανήτες.

Ζωή ναι, Χριστός όχι
Η παρέμβαση του Φούνες έγινε με αφορμή την ανακάλυψη πριν από λίγες εβδομάδες ενός πλανήτη που έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με αυτά της Γης και υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να διέθετε στο παρελθόν ή να εξακολουθεί να διαθέτει κάποιες μορφές ζωής.
Ο Φούνες όμως έσπευσε να καθησυχάσει τους πιστούς ότι η Γη εξακολουθεί να είναι η μοναδική αγαπημένη του Θεού αφού μόνο στον πλανήτη μας έχει κάνει την εμφάνιση του ο Χριστός. «Είναι πιθανό ότι υπήρξε ζωή και μάλιστα κάποιας μορφής νοήμων ζωή σε άλλους πλανήτες. Βέβαια δεν πιστεύω ότι θα έρθουμε ποτέ σε επαφή με κάποιον νοήμων εξωγήινο. Η ανακάλυψη ζωής με νοημοσύνη δεν σημαίνει φυσικά ότι υπάρχει και ένας ακόμη Ιησούς. Η ενσάρκωση του υιού του Θεού είναι μοναδικό γεγονός στο Σύμπαν» δήλωσε ο Φούνες ο οποίος το 2008 είχε πει ότι η πίστη στην εξωγήινη ζωή δεν έρχεται σε αντίθεση με το καθολικό δόγμα ή την Βίβλο.

Πηγή: Τα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...