Τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια μειώνουν την ταχύτητα το Wi-Fi

Διάφορα πράγματα μπορούν να κάνουν τις ασύρματες συνδέσεις (Wi-Fi) πιο αργές και ένα από αυτά είναι ακόμη και τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, σύμφωνα με μια νέα βρετανική έρευνα.

Η υπηρεσία ελέγχου των τηλεπικοινωνιακών δομών της Βρετανίας Ofcom προειδοποιεί ότι οι παρεμβολές στις ασύρματες συνδέσεις μπορούν να προέλθουν από απρόσμενες πηγές, όπως τα «μόνιτορ» για το μωρό στο διπλανό δωμάτιο, από τον φούρνο μικροκυμάτων αλλά και από τα φωτάκια που τοποθετούμε στα χριστουγεννιάτικα δέντρα και σε άλλες εορταστικές διακοσμήσεις.
Η Ofcom κυκλοφόρησε και μια εφαρμογή που «τσεκάρει» την ποιότητα των ευρυζωνικών ασύρματων συνδέσεων στο σπίτι ανάμεσα στο μπόντεμ-ρούτερ και στους φορητούς υπολογιστές, τις ταμπλέτες και τα κινητά τηλέφωνα. Οι Βρετανοί ειδικοί επιβεβαίωσαν ότι, παρά τις επίσημες ταχύτητες που δίνουν οι πάροχοι διαδικτύου και οι κατασκευαστές των συσκευών, στην πραγματικότητα οι ταχύτητες πολλών εκατομμυρίων ασύρματων συνδέσεων είναι πιο αργές από ό,τι θα μπορούσαν να είναι - και στις γιορτές τείνουν να γίνουν ακόμη πιο αργές, με τόσα ηλεκτρονικά λαμπάκια ολόγυρα.

Πηγή: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις