Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Ποιος είναι ο John Ellis

O κορυφαίος φυσικός  του CERN John Ellis στην Αθήνα!

O Jonathan Richard Ellis είναι ένας Βρετανός θεωρητικός φυσικός, Καθηγητής Θεωρητικής Φυσικής της Έδρας Clerk Maxwell του King’s College London.
Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζουν στις φαινομενολογικές πτυχές της σωματιδιακής φυσικής, αν και έχει συνεισφέρει σημαντικά εξίσου στην αστροφυσική, την κοσμολογία και την κβαντική βαρύτητα.
Οι περισσότερες από τις δημοσιεύσεις του έχουν άμεση σχέση με τον πειραματισμό, από την ερμηνεία των μετρήσεων και τα αποτελέσματα των ερευνών για νέα σωματίδια, στην εξερεύνηση της φυσικής με επιταχυντές.
Ο John Ellis με τον Δημήτρη Νανόπουλο

 Ο Ellis ήταν ένας από τους πρωτοπόρους της έρευνας για τη σχέση ανάμεσα στη σωματιδιακή φυσική και την κοσμολογία, η οποία έκτοτε έχει αποτελέσει μια ξεχωριστή υπο-ειδικότητα: την αστροφυσική των σωματιδίων.
 Το 1982 και το 2005 του απονεμήθηκαν αντίστοιχα το Maxwell Medal και το βραβείο Paul Dirac από το Institute of Physics.


H Mary Gaillard, o John Ellis, και ο Δημήτρης Νανόπουλος την εποχή που έγραφαν την εργασία “A phenomenological profile of the Higgs boson”.

Από το 1985 είναι Elected Fellow του Royal Society of London και από το 1991 είναι επίσης μέλος του Institute of Physics. 
Το Πανεπιστήμιο του Southampton, του απένειμε τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα, ενώ έχει κερδίσει δύο φορές το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό δοκιμίου του Gravity Research Foundation (το 1999 και το 2005).
 Είναι επίσης Επίτιμος Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο της Ουψάλα.

Αν θέλετε μπορείτε να δείτε το βίντεο της κρατικής τηλεόρασης για τον Ellis και τον Νανόπουλο:

http://greekdocumentaries3.blogspot.gr/2015/03/cern.html

Περισσότερα στα αγγλικά:

https://en.wikipedia.org/wiki/John_Ellis_(physicist)

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε μία διάλεξη του κορυφαίου θεωρητικού του CERN για την ανακάλυψη του σωματιδίου Higgs.

            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...