To αστροημερολόγιο του 2017

Το 2017 αναμένεται να είναι ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον έτος για τους φίλους του ουρανού. Οι εκλείψεις «επιστρέφουν» και πάλι στην Ελλάδα και ένα από τα γεγονότα της χρονιάς θα είναι η μερική έκλειψη Σελήνης τον Αύγουστο. Από τις διαστημικές αποστολές, η εξαιρετικά επιτυχημένη αποστολή Cassini φτάνει στο τέλος της με εντυπωσιακά περάσματα από τους δακτυλίους του Κρόνου και την τελική πρόσκρουση στον πλανήτη το Σεπτέμβριο.
Στις σημαντικές ημερομηνίες της χρονιάς μην ξεχάσετε την 11η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων που θα γίνει από 21 έως 23 Ιουλίου στους Φιλιππαίους Γρεβενών και το 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας που θα γίνει στην Κέρκυρα από 20 έως 22 Οκτωβρίου.
Άλλα ενδιαφέροντα γεγονότα της χρονιάς αποτελούν μερικές εξαιρετικές πλανητικές σύνοδοι που θα γίνουν τον Ιανουάριο (Αφροδίτη-Ποσειδώνας), το Φεβρουάριο (Άρης-Ουρανός), το Σεπτέμβριο (Άρης-Ερμής), τον Οκτώβριο (Άρης-Αφροδίτη) και το Νοέμβριο (Αφροδίτη-Δίας).
Δεκάδες άλλα αστρονομικά φαινόμενα, σύνοδοι πλανητών, βροχές διαττόντων, περάσματα κομητών, αποκρύψεις αστέρων μας περιμένουν τη νέα χρονιά. Η ομάδα του AstroVox ετοίμασε και φέτος το συνοπτικό αστροημερολόγιο της νέας χρονιάς προσανατολισμένο σε ερασιτέχνες αστρονόμους και φίλους του ουρανού με όλα τα ενδιαφέροντα γεγονότα που αφορούν την Ελλάδα για να προγραμματίσουμε όλοι τις αστρονομικές μας δραστηριότητες.

Καλή χρονιά σε όλους τους φίλους του ουρανού!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Πηγή; ASTROVOX

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις