Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Κουνάβι που ψήθηκε στο CERN βρίσκει θέση σε παράξενο μουσείο


Το άτυχο ζωάκι έγινε είδηση όταν προκάλεσε βραχυκύκλωμα στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων και σκοτώθηκε από ηλεκτροπληξία. Το κουνάβι εκτίθεται πλέον ταριχευμένο σε μουσείο της Ολλανδίας, στο πλαίσιο της ελαφρώς μακάβριας έκθεσης «Ιστορίες Νεκρών Ζώων».Τον Απρίλιο του 2016, ένα ανυποψίαστο πετροκούναβο (Martes foina) πήδηξε έναν φράχτη
του CERN και ψήθηκε ακαριαία όταν δάγκωσε μετασχηματιστή των 66 kilovolt. Χρειάστηκαν μάλιστα μέρες μέχρι να επισκευαστεί η βλάβη και να επαναλειτουργήσει το γιγάντιο μηχάνημα.
Το «Κουνάβι του CERN», όπως πέρασε στην Ιστορία, είναι πλέον μόνιμο έκθεμα στο Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Ρότερνταμ.
Επίσης στο μουσείο: σκαντζόχοιρος που σφηνώθηκε σε συσκευασία παγωτού των McDonald's (Πηγή: Kees Moeliker/Natural History Museum Rotterdam)

Οι Ιστορίες Νεκρών Ζώων είναι αφιερωμένες στα θύματα των πιο ατυχών αλληλεπιδράσεων ανάμεσα στον άνθρωπο και την άγρια ζωή. Η συλλογή ξεκίνησε το 2005 με μια ασυνήθιστη ιστορία «ομοφυλοφιλικής νεκροφιλίας». Το έκθεμα ήταν μια αρσενική πάπια που σκοτώθηκε πέφτοντας σε παράθυρο του μουσείου. Σχεδόν αμέσως, μια άλλη πάπια προσγειώθηκε στο σημείο και προσπάθησε να κάνει σεξ με το νεκρό πουλί.
Η υπόθεση έγινε μάλιστα αντικείμενο μελέτης. Ο διευθυντής του μουσείου Κες Μόλικερ δημοσίευσε μελέτη για το φαινόμενο της ομοφυλοφιλικής νεκροφιλίας, η οποία βραβεύτηκε αργότερα με το βραβείο-παρωδία Ig Nobel.
Σήμερα, η νεκρή πάπια έχει μεγάλη παρέα στην έκθεση: μεταξύ άλλων, έναν σπουργίτι που πυροβολήθηκε το 2005 στη διάρκεια διαγωνισμού όταν χάλασε ένα ντόμινο με 23.000 κομμάτια.

Πηγή: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...