Η NASA απάντησε στους Anonymous σχετικά με τις «ανακοινώσεις» της για την ύπαρξη εξωγήινης ευφυούς ζωής

Το βίντεο των χάκερς ακτιβιστών και οι αναφορές περί «δηλώσεων» αξιωματούχου της Υπηρεσίας και «επικείμενων ανακοινώσεων» το είδαν εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου και ενόχλησε τη ΝΑSA
Την περασμένη εβδομάδα σε λογαριασμό στο YouTube της διεθνούς ομάδας χακτιβιστών «Anonymous» ανέβηκε ένα βίντεο που προκάλεσε το ενδιαφέρον εκατομμυρίων ανθρώπων. Σε αυτό υποστήριζαν πως η ΝΑSA είναι έτοιμη να προχωρήσει άμεσα σε ανακοινώσεις για τον εντοπισμό ύπαρξης εξωγήινης ευφυούς ζωής.Το ενδιαφέρον, εξαιτίας και της πηγής αυτής της «πληροφορίας» ήταν τεράστιο και το βίντεο έχει εκατομμύρια θεάσεις τόσο στο κανάλι του YouTube αλλά και στο πλαίσιο της αναπαραγωγής αυτού σε ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

             

Η απήχηση ήταν τόσο μεγάλη λοιπόν που η υπεύθυνη επικοινωνίας της NASA, Laurie Cantillo περίπου μια εβδομάδα μετά την ανάρτηση του βίντεο, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ΜΜΕ.
«Αν και είμαστε ενθουσιασμένοι από τα πρόσφατα ευρήματα από το διαστημικό παρατηρητήριο της NASA, δεν αναμένεται να γίνει καμία ανακοίνωση που να αφορά εξωγήινη ζωή. Για χρόνια η ΝΑSA έχει επιδείξει το ενδιαφέρον της στην έρευνα για σημάδια ύπαρξης ζωής πέρα από τη Γη. Έχουμε έναν σημαντικό αριθμό αποστολών που προωθούν την προσπάθεια μας σε αυτή την αναζήτηση ζωής σε παρελθούσα περίοδο ή στο παρόν στον Άρη και σε κόσμους πέρα από το ηλιακό μας σύστημα. Αν και ακόμη δεν έχουμε απαντήσεις, θα συνεχίσουμε το έργο μας για να απαντήσουμε στο υπαρξιακό ερώτημα “είμαστε μόνοι μας;”», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
Το θέμα όμως σχολίασε και ο καθηγητής Thomas Zurbuchen ο επιστημονικός υπεύθυνος αποστολών της διαστημικής υπηρεσίας σε δηλώσεις του οποίου -κατά τη διάρκεια ενημέρωσης της αρμόδιας επιτροπής του Κογκρέσου των ΗΠΑ- βασίστηκαν οι ισχυρισμοί των Anonymous.
Όπως δε έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter «Σε αντίθεση με κάποιες αναφορές, δεν αναμένεται να γίνει κάποια ανακοίνωση από τη ΝASA σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής» και «Είμαστε μόνοι μας στο σύμπαν; Αν και δεν γνωρίζουμε ακόμη, υπάρχουν αποστολές που εξελίσσονται και μπορεί να μας βοηθήσουν να απαντήσουμε σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα».
Στο βίντεο των Anonymous γίνεται αναφορά στη δήλωση του Thomas Zurbuchen πως «Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις ποικίλες δραστηριότητες και αποστολές που εξερευνούν την ύπαρξη εξωγήινης ζωής, βρισκόμαστε λίγο πριν από μια από τις πιο προφανείς, χωρίς προηγούμενο, ανακαλύψεις στην ιστορία».
Σύμφωνα με τους Anonymous, ο καθηγητής επικαλέστηκε τις πρόσφατες ανακαλύψεις της NASA στον Εγκέλαδο, τον δορυφόρο του Κρόνου, όπου βρέθηκε υδρογόνο κατηγορούνται όμως ότι απομόνωσαν τη συγκεκριμένη δήλωση και κατά συνέπεια την ερμήνευσαν κατά το δοκούν.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις