Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Είδε τον Ήλιο να ανατέλλει 5000 φορές από την επιφάνεια του Άρη


Το διαστημικό ρόβερ Opportunity της NASA θα δει σήμερα τον ήλιο να ανατέλλει για 5000στη φορά και το φωτοβολταϊκό του σύστημα θα τροφοδοτηθεί για ακόμα μια φορά με ηλιακή ενέργεια. Έτσι, θα συμπληρώσει 5000 αρειανές ημέρες στην επιφάνεια του Άρη, εφόσον μια ημέρα στον Άρη διαρκεί 40 λεπτά περισσότερο από την αντίστοιχη ημέρα στη Γη και το ένα έτος στον Άρη ισοδυναμεί με σχεδόν 2 γήινα έτη.
Η 4,999στη αρειανή ανατολή όπως την φωτογράφισε η πανοραμική κάμερα του διαστημικού ρόβερ Opportunity την 15η Φεβρουαρίου του 2018

Το Opportunity βρίσκεται στην επιφάνεια του Άρη από την 25η Ιανουαρίου του 2004. Η κύρια αποστολή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να διαρκέσει 90 αρειανές ημέρες. Οι επιστήμονες της NASA δεν περίμεναν πως το ρόβερ θα μπορούσε να επιβιώσει μετά από έναν αρειανό χειμώνα.
Το Opportunity έχει διανύσει 45 χιλιόμετρα από το σημείο προσγείωσής του μέχρι την σημερινή του θέση, στέλνοντας στη Γη περίπου 225000 φωτογραφίες!
Σήμερα το Opportunity βρίσκεται στο εσωτερικό μιας κοιλάδας, σε ένα άκρο του κρατήρα Endeavour. Το ρόβερ διερευνά τις διαδικασίες που δημιούργησαν τους περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς στην εν λόγω περιοχή.

Βίντεο: η διαδρομή του Opportunity από τον Ιανουάριο του 2004 μέχρι το Απρίλιο του 2015

Πηγή: physicsgg.me


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...