Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018

Ο πύραυλος Falcon Heavy του Έλον Μασκ είναι έτοιμος για εκτόξευση


Ένα εντυπωσιακό και τολμηρό πείραμα θα επιχειρήσει σήμερα ο Έλον Μασκ με τη δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy, ο οποίος είναι ο ισχυρότερος στον κόσμο. Ο πύραυλος αναμένεται να εκτοξευθεί από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα μεταξύ 1:30 μ.μ. και 4 μ.μ. (τοπική ώρα). Το Falcon Heavy θα μεταφέρει το διάσημο κόκκινο αυτοκίνητο της Tesla Roadster ενώ η εκτόξευση θα συνοδεύεται υπό τους ήχους του τραγουδιού Space Oddity του Ντέιβιντ Μπάουι.
Ο πύραυλος έχει ύψος 70 μέτρα και 27 κινητήρες κι έχει τη δυνατότητα να παραμείνει σταθερός σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη Άρη για ένα δισεκατομμύριο χρόνια. Μπορεί να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 63.800 κιλά σε μια τροχιά γύρω από την Γη και 16.800 κιλά στον Αρη, σύμφωνα με την SpaceX. Εάν δεν καταφέρει να εκτοξευθεί σήμερα λόγω καιρικών συνθηκών ή για κάποιο άλλο λόγο, θα υπάρξει μια άλλη προσπάθεια αύριο, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.Η εταιρία του εκατομμυριούχου Μασκ, SpaceX είναι η πρώτη που επαναχρησιμοποίησε επιτυχώς ενισχυτές πυραύλων για να μειώσει το κόστος της διαστημικής πτήσης. Για να γίνει αυτό, καθοδηγεί τους πυραύλους πίσω στη Γη για μια ασφαλή προσγείωση αφού πρώτα στείλουν τα ωφέλιμα φορτία τους σε τροχιά. Ο πύραυλος Falcon Heavy έχει τριπλάσια ισχύ καθώς αποτελείται από τρία Falcon 9s που είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους.

Η εταιρία SpaceX θα προσπαθήσει να καθοδηγήσει και τους τρεις αυτούς ενισχυτές πίσω στη Γη μετά την εκτόξευση. Οι δύο από τους τρεις θα επιχειρήσουν μια συγχρονισμένη προσγείωση στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, ενώ o τρίτοz θα προσγειωθεί σε ένα droneship. Ο πύραυλος θα είναι μη-επανδρωμένος και στη θέση του οδηγού θα βρίσκεται μια κούκλα που θα φοράει στολή αστροναύτη.

Την εκτόξευση μπορείτε να την παρακολουθήσετε εδώ.

         

ΠΗΓΕΣ: CNN, Euronews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...