Τα smartphones που εκπέμπουν την υψηλότερη ακτινοβολία


Η Γερμανική Υπηρεσία για την προστασία από την ακτινοβολία (Bundesamt für Strahlenschutz) έχει μία εκτεταμένη βάση δεδομένων με τις μετρήσεις που πραγματοποιεί σε smartphones, όσον αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπουν.Σύμφωνα με τις μετρήσεις των Γερμανών, μεταξύ των 15 μοντέλων που εκπέμπουν την υψηλότερη ακτινοβολία υπάρχουν 9 τα οποία είναι κατασκευές από κινεζικές εταρείες, με τη Huawei να έχει 6 smartphones της στο TOP 10.
Όπως μπορείτε να δείτε στο σχετικό διάγραμμα που ετοίμασε η Statista από τα στοιχεία των Γερμανών, το κινητό με την υψηλότερη ακτινοβολία είναι το OnePlus 5T ενώ το αδερφό του μοντέλο, OnePlus 5, βρίσκεται στη δεκάδα, στην 8η θέση. Από την λίστα των χειρότερων σε εκπομπή ακτινοβολίας δε λείπουν και τα πιο πρόσφατα κορυφαία μοντέλα της Apple, iPhone 7/7plus και iPhone 8.
Οι μετρήσεις αφορούν την ενέργεια που απορροφά το σώμα του χρήστη και οι μονάδες είναι Watt ανά κιλό - δείκτης ακτινοβολίας SAR. Εν προκειμένω, μετρήθηκαν τα ποσά ακτινοβολίας στο κεφάλι του χρήστη, όταν το smartphone βρίσκεται σε επαφή με το αυτί του κατά τη διάρκεια κλήσης. Τα μοντέλα της λίστας είναι αυτά που δέχονται μία κάρτα SIM και βρίσκονταν σε κυκλοφορία στις 31 Δεκεμβρίου 2017.
Το ανώτατο όριο ακτινοβολίας που έχει τεθεί διεθνώς είναι 2 Watt ανά κιλό, όμως με βάση τη γερμανική πιστοποίηση προστασίας του περιβάλλοντος και των καταναλωτών Der Blaue Engel τα μοντέλα δε θα πρέπει να ξεπερνούν τα 0,60 Watt ανά κιλό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις