Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Podcast: Ο Διονύσης Σιμόπουλος απαντά σε ερωτήματα για το σύμπαν και την έρευνα που σχετίζεται με αυτό

Το egno.gr φιλοξενεί, με αφορμή την κυκλοφορία του νέου του βιβλίου, τον Διονύση Σιμόπουλο, ο οποίος απαντά σε μια σειρά ερωτήσεων του επιστημονικού υπεύθυνου του egno.gr, Κωνσταντίνου Α. Ζώκου, Δάσκαλου Φυσικής.
Ο κ. Σιμόπουλοςείναι πολύ γνωστός φυσικός και αστρονόμος με πολύ μεγάλη συνεισφορά στην απλοποιημένη παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με θέματα αστρονομίας, αστροφυσικής και κοσμολογίας. Επίτιμος πλέον διευθυντής του Ευγενιδείου Πλανηταρίου στο οποίο υπηρέτησε ως Διευθυντής μέχρι το 2014. Χρημάτισε πρόεδρος ή μέλος πολλών διεθνών ενώσεων και συγγραφέας βιβλίων, άρθρων και σεναρίων σχετικών με την περιοχή που θεραπεύει.
Ο Διονύσης Σιμόπουλος γεννήθηκε στο Γιάννενα του 1943, σπούδασε Πολιτική Επικοινωνία και Αστροφυσική και πριν από το Ευγενίδειο υπήρξε Επιμελητής, Βοηθός Διευθυντής Εκπαίδευσης και Διευθυντής Πλανηταρίου στο Κέντρο Τεχνών και Επιστημών της Λουϊζιάνα. Μαζί μας συζητά για θέματα σχετικά με την αρχή και το τέλος του σύμπαντος, όπως το παρατηρούμε, με ασυμφωνίες που παρατηρούνται στις μετρήσεις σταθερών που σχετίζονται με θεωρίες που περιγράφουν την εξέλιξη του σύμπαντος, αλλά και με ζητήματα που αφορούν στην έρευνα στις περιοχές που υπηρετεί στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...