Video : Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, ο μεγάλος Έλληνας μαθηματικός

To παρακάτω ντοκιμαντέρ παρουσιάζει το έργο του μεγάλου μαθηματικού Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.  Μιλούν για το έργο του οι κορυφαίοι καθηγητές  Δημήτρης Νανόπουλος και ο Ιωάννης Αντωνίου καθώς και άλλοι επιστήμονες που έχουν μελετήσει την επιστημονική προσφορά του.
Το ενδιαφέρον στο συγκεκριμένο βίντεο είναι ότι δεν εστιάζει στη σχέση του Καραθεοδωρή με τον Άλμπερτ Αινστάιν, η αναφορά γίνεται στο τέλος ( χωρίς να του αποδίδεται η θεωρία της σχετικότητας όπως λανθασμένα πολλοί στην Ελλάδα θεωρούν) ,  αλλά στη συνολική προσφορά του στη φυσική και τα μαθηματικά.
Την ιδέα για το ντοκιμαντέρ, που αναφέρεται στο έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή, την είχε ο πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αεροναυτικής και Αστροναυτικής ΕΛ.ΙΝ.Α.ΑΣ, Στέφανος Τσολακίδης, ο οποίος και το χρηματοδότησε.

               

Η πρόκληση για τη δημιουργία του ήταν μεγάλη και οι δυσκολίες πολλές, αφού οι γνώσεις μας στα μαθηματικά και τη φυσική, τόσο οι δικές μου όσο και των συνεργατών μου, μας δημιούργησαν πολλές φορές «τρόμο» στο μοντάζ. Ένοιωσα δέος για το σπουδαίο έργο, που μας άφησε ο Καραθεοδωρή και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να το «αγγίξω».

Λέλα Κεσίδου, δημοσιογράφος


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις