Βραδιά του Ερευνητή 2018


Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας.

Κάθε χρόνο τον Σεπτέμβρη διοργανώνονται οι εκδηλώσεις «Βραδιά του Ερευνητή» σε όλη την Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι συνεπής στο ραντεβού της αναλαμβάνοντας ανελλιπώς τη διοργάνωση εκδηλώσεων από την έναρξη του θεσμού το 2005.

Ετοιμαστείτε να εξοικειωθείτε με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, να λάβετε μέρος σε πειράματα, να γνωρίσετε και να συνομιλήσετε με ερευνητές και να διασκεδάσετε με μουσική και άλλα ψυχαγωγικά δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις είναι δωρεάν, ξεκινούν το απόγευμα και περιλαμβάνουν δράσεις για όλες τις ηλικιακές ομάδες
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Βραδιάς του Ερευνητή 2018, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών διοργανώνει μέσα στο Σεπτέμβριο προκαταρκτικές εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο.
Στις εκδηλώσεις συμμετέχει η φυσικός της Σχολης Χιλλ και συνεργάτης του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Τίνα Νάντσου με τις εκπαιδευτικούς της Σχολής Χιλλ Ολυμπία Τριανταφύλλου και Αιμιλιάνα Θάνου.
Η συμμετοχή στα εργαστήρια " Αστρονομία με Απλά Υλικά" γίνεται με προκράτηση θέσεων . Τα εργαστήρια θα γίνουν στο Αστεροσκοπείο μέσα στο θόλο του τηλεσκοπίου Δωρίδη και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Περισσότερες πληροφορίες
http://renathens.gr/event/%

Πληροφορίες για όλες τις εκδηλώσεις που θα γίνουν στην Αθήνα στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, στο ΕΜΠ και στον Δημόκριτο:

http://renathens.gr/


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις