Σάββατο, 1 Σεπτεμβρίου 2018

Roger Penrose : Ίχνη από τις μαύρες τρύπες ενός άλλου σύμπαντος;


Στίγματα που παραπέμπουν σε πηγές τεράστιων ποσοτήτων ενέργειας στο κοσμικό μικροκυματικό υπόβαθρο (CMB)- την ακτινοβολία που έχει την αρχή της περίπου 400.000 χρόνια μετά το Big Bang- και θα μπορούσαν να προέρχονται απο μεγάλες μαύρες τρύπες πριν τον δικό μας σύμπαν ισχυρίζονται ότι εντόπισαν διάσημοι φυσικοί σε μια νέα επιστημονική μελέτη.

Ο διάσημος φυσικός, Roger Penrose, σε συνεργασία με τον Daniel An, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, και τον Krzysztof Meissner, θεωρητικό φυσικό του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, υποστηρίζουν ότι τα σύμπαντα επεκτείνονται και οι μαύρες τρύπες καταβροχθίζουν τα πάντα με αποτέλεσμα σε κάποιο σημείο να υπάρχουν μόνο μαύρες τρύπες.
Σύμφωνα με την θεωρία του Hawking, οι μαύρες τρύπες χάνουν αργά την μάζα και την ενέργειά τους με την πάροδο του χρόνου, εκπέμποντας ακτινοβολία σωματιδίων χωρίς μάζα. Αν η ακτινοβολία του Hawking υφίστανται, οι μαύρες τρύπες θα αποσυντεθούν τελείως με αποτέλεσμα το σύμπαν να αποτελείται απο φωτόνια και βαρυτόνια (garavitons) χωρίς μάζα.
«Το θέμα γι ‘αυτό το χρονικό διάστημα είναι ότι τα βαρυτόνια και τα φωτόνια δεν βιώνουν πραγματικά χρόνο ή χώρο», δήλωσε ο καθηγητής κ. An στην Live Science.
Σ’ αυτή την περίπτωση, ένα σύμπαν που αποτελείται μόνο από βαρυτόνια και φωτόνια δεν θα υπάρχει η αίσθηση του χρόνου, συμπλήρωσε.
Ενα τέτοιο σύμπαν μοιάζει με το συμπιεσμένο σύμπαν την στιγμή του Big Bang υποστηρίζουν φυσικοί όπως ο Penrose. «Και μετά ξεκινά εκ νέου» προσθέτει ο κ.An.

Πηγή: ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...