Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

Το τσουνάμι από τον σεισμό της Ζακύνθου


Ένα μικρό τσουνάμι καταγράφηκε στην Κυπαρισσία και την Ηλεία, όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών κ. Άκης Τσελέντης, σε επικοινωνία του με το CNN Greece, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη Ζάκυνθο.

«Ο σεισμός έδωσε και ένα μικρό κύμα, τσουνάμι, γύρω στα 10 εκατοστά. Το καταγράψαμε στην Κυπαρισσία και στην Ηλεία», είπε, χαρακτηριστικά, ο κ. Τσελέντης.

Tο Forecast Weather, που επικαλείται στοιχεία του American Earthquakes, αναφέρει πως τα όργανα καταγραφής κοντά στην ηπειρωτική χώρα ανίχνευσαν μεταβολές της στάθμης της θάλασσας.
Το τσουνάμι από τον σεισμό στη Ζάκυνθο έφτασε στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο μετά από 26 λεπτά αγγίζοντας και τα 20 εκατοστά. Στη συνέχεια,56 λεπτά περίπου μετά τον σεισμό, τα κύματα από το τσουνάμι έφτασαν μέχρι τη θάλασσα του Le Castella, στην επαρχία Crotone της Ιταλίας αγγίζοντας περίπου τα 6 εκατοστά σε σύγκριση με τη μέση στάθμη της θάλασσας και τα 9 εκατοστά στον θαλάσσιο χώρο του Crotone τα αμέσως επόμενα λεπτά.
Αν και αυτά τα ύψη μπορεί να υποδηλώνουν ένα μη σημαντικό γεγονός, πρέπει να διευκρινιστεί ότι τα κύματα εξακολουθούν να είναι επικίνδυνα για τους ανθρώπους , επειδή φθάνουν στις ακτές με μεγάλη ταχύτητα, δημιουργώντας ισχυρά ρεύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Άλλα θέματα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...