Η απάντηση μαθητή στον εθνικισμό


Ένα πολύ καλό μάθημα ενάντια στον ρατσισμό δίνει έκθεση μαθητή, η οποία έχει γίνει viral. Ο μαθητής στην έκθεση με θέμα “Τι σημαίνει να είσαι Έλληνας”, άφησε στην άκρη τα εθνικιστικά κλισέ και έγραψε τους λόγους που κάνουν έναν άνθρωπο πραγματικά σπουδαίο και δεν σχετίζονται με το αν γεννήθηκε στη Συρία ή στην Ελλάδα ή αν γεννήθηκε άσπρος ή μαύρος.


Γράφει στην έκθεση ο μαθητής:
«Το να είσαι Έλληνας είναι το ίδιο με το να είσαι Αλβανός, Σύριος, Αμερικάνος, Γερμανός, Τούρκος. Ο Έλληνας γεννιέται με την ίδια αξία και πεθαίνει με την ίδια. Δεν γεννιέται με κανένα προτέρημα υπέρ του ξένου. Ζει σε έναν τόπο όπως οι υπόλοιποι, απλά με πολύ ήλιο και θάλασσα. Το αρνητικό αυτού του τόπου είναι οτι υπάρχουν Έλληνες που πιστεύουν οτι η ιδιότητα του Έλληνα τον καθιστά ανώτερο έναντι των υπολοίπων. Όλοι γεννιόμαστε ίσοι, όπως και πεθαίνουμε. Η αξία που αποκτούμε προκύπτει από το αν ό,τι κάναμε στην ζωή μας, επηρέασε θετικά την ζωή όλων των ανθρώπων του πλανήτη».

Σχόλια

  1. Good day !!
    We are Christian Organization formed to help people in need of help,such as financial assistance, Do you need a loan to pay your bills? Do you need Personal Business Car or Student loans? Need a loan for various other purposes? If yes contact us today.
    Please these is for serious minded and God fearing People.
    Email: (jacksonwaltonloancompany@gmail.com)
    Text or call: +1-586-331-5557.
    Address is 68 Fremont Ave Penrose CO, 81240.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις