Athens Re-Science Festival 2019


Το Athens Science Festival, η γιορτή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην καρδιά της πρωτεύουσας, φέρνει από το 2014 μικρούς και μεγάλους κοντά στη γνώση. Μέσα από ομιλίες, εργαστήρια και ποικίλες δράσεις αναδεικνύει, σε συνεχή διάλογο με το κοινό, σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα.Φέτος, για 6η συνεχή χρονιά, από τις 3 έως τις 7 Απριλίου στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, το φεστιβάλ μετονομάζεται σε Athens Re-Science Festival. Το νέο και πιο φιλόδοξο στοίχημά του είναι να συνδέσει με άμεσο τρόπο τον επισκέπτη με την επιστήμη, παρουσιάζοντας εκδηλώσεις και δράσεις που ξεφεύγουν από την απλή παρατήρηση και την επίδειξη. Συνεπώς, στις φετινές εκδηλώσεις προτεραιότητα έχουν η εξερεύνηση και ο πειραματισμός.
«Μέσα από συμμετοχικές και βιωματικές δράσεις, σκοπός μας είναι να προσφέρουμε μια αξέχαστη εμπειρία και να προσκαλέσουμε το κοινό του φεστιβάλ να πάρει την επιστήμη στα χέρια του. Ζητήσαμε, λοιπόν, από τους συμμετέχοντες του ASF19 να σχεδιάσουν βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια και δρώμενα για τους επισκέπτες, προσφέροντας στο κοινό τη χαρά της συμμετοχής», σημειώνουν οι διοργανωτές.
Ειδικότερα, το Athens Science Festival 2019 επικεντρώνεται στη βιωσιμότητα και στην «οικονομία της γνώσης». Οι διοργανωτές προσκαλούν το κοινό να αναδείξει τις νέες προκλήσεις για μια βιώσιμη καθημερινότητα με σκοπό να μειωθεί το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να σχεδιαστεί ένα μέλλον που η προστασία του πλανήτη θα συμβαδίζει με την ανάπτυξη.
Περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων, εδώ.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις